Noutati privind calitatea apei potabile din zonele de avarie ale Ploiestiului! Comunicat Apa Nova Ploiesti

Noutati privind calitatea apei potabile din zonele de avarie ale Ploiestiului! Comunicat Apa Nova Ploiesti

In zona afectata ieri de avaria majora ce a generat probleme privind aspectul de turbiditate a apei furnizate, parametrii de turbiditate si clor se incadreaza in limitele de potabilititate in conformitate cu verificarile realizate de laboratorul mobil al companiei Apa Nova Ploiesti, verificari realizate si astazi, 10.02.2019. In data de 09.02.2019 in paralel cu interventiile de localizare si izolare a piederii s-au realizat si manevre de transferare treptata pe alta zona de aprovizionare. Prin aceste actiuni, la verificarile din teren, s-a constatat conformitatea pentru indicatorii clor si turbiditate.

Dupa localizarea pierderii si finalizarea interventiilor de izolare a tronsonului de conducta afectat in cursul serii de ieri, 09.02.2019, s-au realizat interventii de revenire la modul de alimentare initial, pentru a asigura alimentarea optima si din punct de vedere al presiunii furnizate catre utilizatori.

Atat in cursul zilei de ieri, cat si astazi, s-au prelevat si probe bacteriologice, rezultatul unor astfel de analize se obtine dupa 72 de ore.

In zonele: Cartier Nord, Cartier Republicii, strazile Ghe Doja, Splaiului zona strazilor Zidari si Deltei, operatorul serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare a pus si pune la dispozitie cisterne mobile de apa, iar clientii pot suna la numarul de telefon 0800 800 923 prin Call center-ul companiei.