Ce se intampla? De ce nu s-a facut nimic in privinta construirii unui spital nou in Ploiesti

Ce se intampla? De ce nu s-a facut nimic in privinta construirii unui spital nou in Ploiesti

Un spital nou pentru ploieșteni ar cam trebui să reprezinte o prioritate pentru actuala administrație locală. De altfel, un astfel de proiect ambițios și necesar comunității a făcut parte și din oferta electorală a PNL. Până la acest moment, nu s-a făcut mai nimic în acest sens. Au fost doar câteva dezbateri și a apărut un proiect de hotărâre care s-a plimbat prin Consiliul Local. La un moment dat, majoritatea consilierilor au respins la vot proiectul, așa că nu s-a avansat deloc. Pentru a afla ce s-a întâmplat și de ce majoritatea PSD și ALDE au respins proiectul primarului de la PNL, ne-am adresat liderului consilierilor social-democrați, avocatul George Botez.

- Sunteți consilier municipal și reprezentați majoritatea din legislativul local. De ce la acest moment proiectul propus de primarul Adrian Dobre, privind construirea unui spital nou în Ploiești a fost respins de aleșii majoritari? Nu credeți că ploieștenii au nevoie de o asemenea unitate sanitară?

- George Botez, consilier PSD: ”Indiscutabil, este nevoie de un spital în Ploiești, dar la această oră nu a apărut niciun proiect viabil pentru construirea unui spital și nu avem nici un primar care să aibă aptitudini de conducător. Se spune ca manager te faci, sunt cărți pentru asta, dar lider te naști. Iar când s-a născut domnul Adrian Dobre era închis la magazinul de lideri. Concret, bâjbâie permanent între proiecte, nu poate și nu știe să finalizeze niciunul, iar în ultimul timp cred că l-au lăsat și nervii. Când a avut consilieri mai destoinici, cum era doctorul Bogdan Nica, un specialist indiscutabil în proiecte privind spitalele, l-a concediat că avea notorietate mai mare decât primarul. A preferat să se înconjoare de consilieri minusculi, cu iz de praf stelar, specialiști în trasul cu urechea și băgat bățul prin gard. Problema este că Dobre nu mai conduce de mult Ploieștiul. Este doar de fațadă, conducerea este la cei care-i învârt cheița. Însă ceea ce lovește Ploieștiul este un iz de amatorism la etajul 7 al actualei primării. Iz care va dispărea cu siguranță vara viitoare. Am pus un pariu în acest sens și eu îmi țin cuvântul”.