Aleksei Kovalenko este noul director general al Rafinariei Petrotel Lukoil Ploiesti

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești are un nou director general. Acesta a fost prezentat în cadrul celei de a doua ediții a Dialogului Public ”Transparența în comunicare, pentru o colaborare eficientă, în beneficiul comunității și al mediului de afaceri”, eveniment care s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova și la care au participat: Aurelian Gogulescu, președintele CCI Prahova, Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, Laura Fulgeanu Moagher, deputat de Prahova, Vasile Pătrașcu, vicepreședinte Consiliul Județean Prahova, Teodora Marin, administrator public Ploiești, Alexander Tyurin, Consilier Economic, Ambasada Federației Ruse, Vladimir Gherasimov, Șef Direcție Politici Regionale LUKOIL, Dan Dănulescu, membru Directorat, Inginer-Șef PETROTEL-LUKOIL, Victor Jumbei, Director general Lukoil Romania, Alexandr Fedorov, Director general Lukoil Energy&Gas, Felix Dragu, Administrator Lukoil Lubricants East Europe.

Aleksei Kovalenco, Directorul general al Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești s-a născut pe 14 august 1967, în orașul Perm din Rusia. În 1992 a absolvit Institutul Politehnic din Perm, specialitatea Tehnologia combustibililor și materialelor de carbon. În același an, a fost angajat ca operator la instalatia de Reformare Catalitică din cadrul rafinariei “Permnefteorgsintez”. Mai puțin de un an mai târziu a fost numit în funcția de Șef Instalatie Dav-1.

Din 1996 până în 1998 - Tehnolog Șef - șef serviciu tehnic al Complexului de Rafinare a țițeiului "LUKOIL-Permnefteorgsintez".

Din 1998 până în 1999 - Tehnolog Șef adjunct în cadrul Serviciului Tehnic  “Nizhegorodnefteorgsintez S.A”.

Din 1999 până în 2005 - Director General Adjunct Producție “Nizhegorodnefteorgsintez S.A” (“LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez”).

Din 2005 până în 2006 - Director General Adjunct - Șef secție rafinare țiței “LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez”.

Din 2006 până în 2011 - Director General al Rafinăriei “LUKOIL-Odessa S.A”.

Din 2011 până în 2018 - Director General al Rafinăriei “LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez SRL”.

Din 1 decembrie 2018 - Director General al Rafinăriei

PETROTEL-LUKOIL SA.

Este căsătorit și are trei copii.