Totul pe spinarea ploiestenilor! Scandalul termiei din Ploiesti, o cacealma pusa la cale in laboratoarele fostului PDL

Totul pe spinarea ploiestenilor! Scandalul termiei din Ploiesti, o cacealma pusa la cale in laboratoarele fostului PDL

Tot scandalul legat de alimentarea cu apă caldă și energie termică a peste jumătate din populația Ploieștiului pare să fie doar un scenariu de tip politicianist pus la cale de primarul liberal Adrian Dobre care, aflat în evidentă criză de popularitate. Un asemenea scandal, în care să încerce să arunce vina în cârca adversarilor politici ar fi de un enorm folos PNL, un partid aflat într-o cumplită degringoladă electorală. Tot planul pus la cale în laboratoarele fostului PDL a fost devoalat de avocatul George Botez, consilier local social-democrat. Redăm în cele ce urmează modul în care a prezentat acesta întreaga situație.

”Domnule primar Dobre Adrian, ati promis sa nu mai mintiti! V-am promis ca noi bagam sabia in teaca si ca va vom sustine neconditionat pentru rezolvarea problemei termiei in Ploiesti. V-am explicat ca acum, in aceste momente grele si triste pentru ploiesteni, nu mai suntem din partide diferite ci dintr-unul singur : cel pentru Ploiesti! Asa de bine ati inteles ca dumneavoastra continuati cu minciunile abjecte, jignirile si dezinformarile! Ce aveti de castigat? Jocul cui il faceti? Va rog sa va treziti si sa va rugati la Dumnezeu sa va dea mintea cea de pe urma ! De pe urma mandatului si sa veniti cu actiuni concrete, nu cu comunicate! Va votam orice, numai sa mearga treaba ! Cu o singura exceptie : NU VOM VOTA MAJORARILE LA GIGACALORIE ! Va rog, fiti om de onoare, fiti constient, fiti PLOIESTEAN ! Hai sa rezolvam treaba si sa mergem la o bere cu ploiestenii! Oamenii astia merita mai mult decat le asigurati dumneavoastra acum!

In continuarea celor deja spuse, voi continua cu varianta 2 a planului diabolic prin care primarul Dobre Adrian va forta majorarea pretului la gigacalorie.

Dupa ce ieri am adoptat HCL prin care solicitam Consiliului Judetean Prahova preluarea CET Brazi in patrimoniul Ploiestiului pentru ca Dobre sa produca eficient gigacaloria si sa poata mentine pretul actual catre populatie, prin minune a inceput sa apara in presa dedicata ideea ca majorarea pretului este iminenta datorita noilor reglementari ale autoritatii in materie, prin impunerea, cu de-a sila, a unei noi formule de calcul prin raportare la pretul gazului!

Daca pana acum pretul gazului nu ar fi contat, puteam fi de acord. Dar ce nu se spune este faptul ca, la aceasta ora, pretul incasat de operator pentru energia termica livrata este mai mare, decat cel achitat de populatie. In realitate, operatorul incaseaza pentru ce livreaza : pretul platit de cetateni, subventia acordata de primarie ( din bani publici ) cat si celebrul "retrapaj" care reprezinta o suma platita de primarie, tot din bani publici si care este ( ghici ! ) tocmai diferenta de pret dintre pretul gazului de referinta ( de la momentul stabilirii formulei de calcul - 2004) si pretul gazului la zi. Cu alte cuvinte, pretul real al gigacaloriei este muuulttttt mai mare decat cel la vedere.

Ce face acum autoritatea de stat centrala? Vine si spune : gata cu platile suplimentare, pretul gazului fiind inclus in costul gigacaloriei fara a mai fi evidentiat separat! Asadar, nimic nou, deoarece banii se achitau de primarie.

Numai ca, daca se include in pretul gigacaloriei livrata la populatie , costul gazului va fi transferat de Dobre LA POPULATIE, adica la cetatenii care l-au votat si care l-au facut primar!

Cum primaria va fi in imposibilitate sa sustina o subventie majorata, Dobre va solicita cresterea pretului la gigacalorie conform noii formule de calcul si va face ca populatia sa plateasca o valoare de circa 350 lei/gigacalorie, fata de 230 lei in prezent.

Singura posibilitate real de a evita acest lucru este de a produce primaria gigacaloria si pe baza unor masuri de eficientizare a activitatii sa se mentina pretul actual. Altfel, iese scandal!”