Cum prepari cel mai bun vin fiert? Rețetă Chefi la Cuțite

Cum prepari cel mai bun vin fiert? Rețetă Chefi la Cuțite

Secretele celui mai bun vin fiert: Lasă vinul într-o carafă cam jumătate de ora, să se „odihnească”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă (și nu înainte!) se adaugă zahăr tos, 2-3 linguri, în funcție de gust. Ai grijă să nu pui prea mult zahăr pentru că „dulceață” va acoperi aromă naturală a vinului.

Regulă de baza în prepararea unui vin fiert perfect este să adăugați după fierberea împreună cu zahărul și scorțișoară, întâi condimentele uscate și apoi fructele – cu doar 2-3 minute înainte de a-l lua de pe foc.

Combinații de condimente pentru vin fiert:

scortioara, cuișoare și coajă de portocală (coajă de portocală se adaugă la sfârșit)

scorțișoară, coajă de portocale și câteva felii de mere

scorțișoară, măr și anason

scorțișoară, piper și cuișoare

chili, piper boabe, suc și coajă de portocale (la această combinație, reduceți cantitatea de zahăr și adăugați doar foarte puțin chili, un vârf de cuțit).

O rețetă Chefi la Cuțite