Cum scapi de soareci fara sa ii omori?

Exista multe metode traditionale cu ajutorul carora poti scapa de soareci. In comert vei gasi mai multe produse, precum grausorul de diferite culori, care este otravit iar dupa ce este consumat de catre soareci, acestia mor. Aceasta insa nu este chiar cea mai eficienta metoda. In primul rand multi proprietari au declarat ca la un moment dat soarecii se obisnuiesc cu acel grausor si dezvolta o imunitate la otrava. Iar apoi exista si riscul ca grausorul sa fie gasit de catre copii, ceea ce poate fi destul de periculos. Si daca totusi se dovedeste a fi o metoda eficienta care reuseste sa ucida soarecii, acestia vor muri dupa ceva timp doar ca vor ramane tot in casa. Apar apoi niste mirosuri foarte neplacute. Practic, scapi de o problema si dai de alta.

De aceea, in acest sens o metoda foarte buna este folosirea unui aparat anti-soareci.

Soarecii sunt la randul lor niste vietati, dar nimeni nu doreste sa ii aiba in casa. Asta deoarece poarta un numar mare de bacterii si totodata pot crea o multime de probleme. Putem suferi anumite boli din cauza lor si totodata putem gasi diferite lucruri de prin casa roase de acestia. De asemenea, acestia sunt atrasi si de alimentele din bucatarie, asa ca pot crea o multime de neplaceri.

De ce sa nu ucizi soarecii, chiar daca vrei sa scapi de ei

In primul rand, asa cum spuneam si in introducere, un prim motiv pentru care nu ar trebui sa folosesti o metoda care ar cauza decesul rozatoarelor este reprezentat de mirosurile neplacute care vor aparea dupa.

De asemenea, aceasta nu este o metoda 100% eficienta si va trebui sa schimbati deseori produsul folosit, deoarece uneori rozatoarele pot evita consumul acestuia sau pot dezvolta un sistem de imunitate foarte puternic.

Iar problema soarecilor nu va fi rezolvata permanent. Ei vor continua sa apara si sa se inmulteasca, deoarece asa cum spuneam, eficienta nu este maxima.

Exista si persoane care sunt foarte miloase, asa ca pur si simplu nu accepta sa faca rau unor vietati, chiar daca nu sunt cele mai simpatice.

Folosirea unui aparat anti-soareci, metoda eficienta care nu ii raneste

Una cele mai eficiente metode cu ajutorul careia poti scapa de soareci, este folosirea unui aparat realizat cu acest scop.

Avantajele folosirii unui aparat anti-soareci

  • Rezolva problema soarecilor pentru totdeauna;
  • Nu ii ucide, doar ii alunga;
  • Este o metoda care nu polueaza;
  • Nu este periculos pentru oameni sau pentru animalele de companie;
  • Este usor de folosit.

Majoritatea aparatelor anti-soareci folosesc ultra-sunete. Acestea sunt foarte deranjante pentru soareci asa ca, dupa un anumit timp de functionare, vor decide sa paraseasca locuinta.

Eficienta de 100% va putea fi observata insa dupa o perioada mai indelungata de timp. La un moment dat insa vor disparea complet si nici nu isi vor mai face aparitia. Ouale, puii sau larvele lasate in urma nu sunt afectate de aparat, asa ca este nevoie de timp pana cand daunatoarele vor disparea in totalitate.

Cum functioneaza un aparat anti-soareci

Aparatele Pest Repeller au un mod de utilizare foarte simplu. Doar trebuie conectate la o priza, iar mai apoi vor incepe sa emita ultrasunete la intervale prestabilite de timp. Raza de actiune a aparatului poate fi diferita de la un model la altul.

De asemenea, atunci cand sunt multe „obstacole” precum peretii sau obiecte de mobilier, raza de actiune poate scadea.

Consumul de energie electrica este minim, asa ca poate fi lasat conectat la priza o perioada indelungata de timp, astfel incat rezultatele sa apara intr-un timp rapid si totodata sa fie cat mai satisfacatoare.