Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Ce au făcut rău localitățile prahovene care sunt încă în scenariul roșu? Așteptăm un răspuns din surse oficiale, de la specialiști!

Ce au făcut rău localitățile prahovene care sunt încă în scenariul roșu? Așteptăm un răspuns din surse oficiale, de la specialiști!

Jurnalul de front, respectiv rata de incidență a îmbolnăvirilor cu SARS COV 2 în județul Prahova, prezintă miercuri, 12 mai 2021 trei localități în scenariul roșu. Acestea sunt: Plopu cu o rată de incidențăde 4,94 la o populație de 2431 de locuitori, Chiojdeanca, cu o rată de 3,27, la o populație de 1530 de locuitori și Poiana Câmpina, cu 3,23, la o populație de 4955 de locuitori. De-a lungul timpului măsurat în incidențe pandemice au mai fost și altele ”în roșu”, inclusiv municipiul Ploiești. Ceea ce urmează n-are legătură cu cele trei. Doar că acum mi-a venit ideea să întreb. Zic că e o întrebare legitimă și mi s-ar părea corect să primim un răspuns din surse oficiale, de la specialiști (că e plin peste tot). Ce se întâmplă în aceste localități care ajung în scenariu roșu, adică unde teoretic se îmbolnăvesc de Covid cei mai mulți oameni? Nu respectă regulile, nu poartă mască, merg grămadă la evenimente socio-culturale?

Cred că ar fi bine să știm cu toții aceste lucru pentru că doar așa ne vom putea feri de greșeli și vom putea reveni la o viață normală.