DSP Prahova a reușit să umple Spitalul Județean cu suspecți de Covid

DSP Prahova a reușit să umple Spitalul Județean cu suspecți de Covid

Sub noua conducere asigurată de Ioana Julieta Loghin, Direcția de Sănătate Publică a reușit ca în mai puțin de o lună să umple până la refuz Spitalul Județean din Ploiești cu persoane suspecte de Covid. Asta în condițiile în care, prahovenii care au cu adevărat nevoie de suport medical în regim de internare sunt lăsați la voia întâmplării. Așa s-a ajuns în situația ca numărul de paturi din unitatea sanitară prahoveană să fie insuficient. Cum numărul de suspecți raportat zilnic de autorități este mult mai mare decât cel al persoanelor confirmate, aceasta nu este deloc o elucubrație și nici o răutate. E un adevăr care naște multe suspiciuni și generează o mulțime de speculații. DSP Prahova n-are însă nicio treabă. Dă astăzi presei un comunicat în care, încă din primul paragraf lasă să se înțeleagă că oamenii au venit de bună voie să se interneze și nu că au fost vânați de autoritățile sanitare. Hai să citim comunicatul DSP Prahova:

”Referitor la situatia existenta la nivelul UPU a Spitalului Judetean, generata de prezentarile peste capacitatea de primire a pacientilor suspecti si confirmati COVID-19, in cursul zilei de astazi 01.09.2020 reprezentanti ai MAI DSU au venit sa discute aceste aspecte impreuna cu conducerea Spitalului Judetean si UPU. Ulterior, acestia impreuna cu conducerea spitalului au continuat discutiile la Directia de Sanatate Publica Prahova;

In urma acestor intalniri au fost identificate urmatoarele solutii pe termen scurt si mediu:

-           Cresterea capacitatii de testare a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti prin achizitionarea unui aparat PCR cu capacitate de 4 probe/ora (care se adauga la cel existent care poate analiza 1 proba/ora), fondurile fiind asigurate de catre Consiliul Judetean

-           S-a demarat procedura de achizitie pentru o linie completa de testare PCR cu o capacitate de 96 probe pe ciclu de testare

-           Tot pentru marirea capacitatii de testare PCR, pentru echipamentul existent se va lucra in 2 ture la laboratorul central.

-           Se cauta solutii in continuare pentru suplimentarea personalului de specialitate in vederea asigurarii permanentei, deoarece in prezent permanenta pentru testare este asigurata doar in UPU.

-           Directia de Sanatate Publica Prahova a identificat un nou spital pentru cresterea capacitatii de internare a pacientilor COVID-19, a purtat discutii si a facut demersuri catre Ministerul Sanatatii in acest sens. Cu personalul existent la acest moment se poate mari capacitatea de internare pacienti COVID cu 40 paturi, urmand ca prin suplimentare de personal medico-sanitar si auxiliar sa se poatea ajunge la o capacitate de 70 paturi.

-           Directia de Sanatate Publica Prahova a intreprins demersuri catre CNCCI pentru identificarea de personal medico-sanitar, in vederea completarii deficitului existent la SJU Ploiesti”.

Minunea de comunicat se încheie apoteotic. Nici nu se putea altfel:

”Directia de Sanatate Publica Prahova a dovedit ca este un partener deschis la dialog, participand la intalniri cu spitalele ori de cate ori a fost nevoie, intalniri la care au participat si reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Colegiul Medicilor, Serviciul de Ambulanta,  Institutia Prefectului, Consiliul Judetean”.