Comunicatul Prefecturii Prahova privind evoluția epidemiei de coronavirus are câteva lipsuri

Comunicatul Prefecturii Prahova privind evoluția epidemiei de coronavirus are câteva lipsuri

Din comunicatul Prefecturii Prahova referitor la evoluția epidemiei de coronavirus în localitățile județului lipsesc câteva amănunte. Este vorba despre numărul persoanelor deistate pozitiv în urma testării, numărul persoanelor internate și starea de sănătate a acestora. În rest, datele oficiale transmise astăzi de autoritățile județene arată astfel:

La nivelul județului Prahova, în data de 23 martie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 3121 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, dintre care 171 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. În același interval, 64 au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În carantină instituționalizată se află 99 de persoane.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor de Interne au derulat o serie de controale la diverși agenți economici în vederea verificării respectării normelor privind suspendarea activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, dar și pentru depistarea altor nereguli.

În intervalul 22-23 martie au fost verificate 1906 locații ale persoanelor aflate în auto-izolare, controale care au vizat 2857 de cetățeni

În urma celor constate au fost întocmite 4 dosare pentrunerespectarea măsurilor de auto-izolare/carantinare.

Totodată, în acest context, au fost aplicate și patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei pentru nerespectarea măsurii autoizolării, iar una pentru alte fapte.

La nivelul județului Prahova, în centrele de carantină sunt disponibile, până în prezent, 151 de locuri.