Ar trebui să-ți printezi asta și să ți-o afișezi pe ușa de la intrare (pe dinăuntru)!

Ar trebui să-ți printezi asta și să ți-o afișezi pe ușa de la intrare (pe dinăuntru)!

Deși mulți dintre cei infectați cu noul coronavirus au simptome ușoare și se recuperează fără probleme, aproximativ una din 6 persoane se îmbolnăvește grav. Care sunt efectele bolii COVID-19 asupra organismului?

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala și tusea uscată. Unii dintre cei infectați cu noul coronavirus pot prezenta congestie nazală și secreții, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare și încep treptat. De asemenea, unele persoane se infectează, dar nu prezintă simptome și nici nu se simt rău.

Majoritatea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 (aproximativ 80%) se recuperează fără a avea nevoie de tratament special. Aproximativ una din fiecare 6 persoane care suferă de COVID-19 se îmbolnăvește grav și prezintă dificultăți de respirație sau ajunge în stare critică. Persoanele în vârstă, precum și cele cu comorbidități, cum ar fi hipertensiunea arterială, problemele cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile să ajungă în faza de boală severă, potrivit doc.ro.