Cum i-a mințit ministrul Cîțu pe români?

Cum i-a mințit ministrul Cîțu pe români?

Senatorul social-democrat de Prahova, Ștefan Radu Oprea susține că ministrul Finanțelor i-a mințit pe români atunci când a prezentat ca pe o mare realizare faptul că România a reușit să de împrumute cu dobândă negativă. ”Florin Cîțu face ce știe el mai bine: păcălește românii. Ministerul Finanțelor Publice s-a împrumutat la dobânzi negative: -0,11 este nivelul mediu ponderat al randamentului.

Acesta este un fapt determinat de amenințarea globală a coronavirusului și de nevoia fondurilor de investiții de a face plasamente sigure în titluri de stat.

Manipularea ieftină, de tip Cîțu, constă în afirmația plină de egocentrism: "Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere că ceea ce facem noi nu este bine pentru România".

Nimic mai fals. Investitorii nu au încredere într-o țară aflată în criză politică. Din contră, aș putea spune, glumind pe seama lui Cîțu: piețele financiare chiar au sărbătorit când a plecat de la Ministerul Finantelor printr-un curs leu/euro mult mai mic.

In realitate, am asistat doar la o campanie ieftină de PR pentru că România are in buffer 5,9 miliarde Euro tot împrumutați, deci acest împrumut nu mai era necesar”, a scris senatorul Oprea pe pagina sa de facebook.