Fostul senator Daniel Savu, mesaj interesant pe facebook dupa ce Sebastian Ghita a scapat de mandatul de arestare

Fostul senator Daniel Savu, mesaj interesant pe facebook dupa ce Sebastian Ghita a scapat de mandatul de arestare

Un fost senator social-democrat de Prahova a lansat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de facebook, o postare ce are o strânsă legătură cu omul de afaceri ploieștean Sebastian Ghiță. Daniel Savu, fost parlamentar PSD, ulterior candidat din partea PRU (partid finanțat de Sebastian Ghiță) pentru funcția de primar al Ploieștiului a scris următorul text pe rețeaua socială (fără alte comentarii deocamdată):

”Nu știu dacă își mai amintește de fotografia asta. A fost făcută la Sala de sport din Blejoi, în decembrie 2013. Nu după mult timp, a început să-mi spună : “Vezi că vor aștia să îți facă și ție dosare, îi deranjează ce spui la televizor !” Iar eu îi dădeam de fiecare dată replica :”Cu mine nu se va putea, nu pot să-mi facă dosare pentru că nu au de ce să mă acuze!”. S-a dovedit că a avut dreptate, n-avea nicio importanță că n-am făcut nimic, țintă tot urma să devin !

Câteva luni mai târziu a început festivalul cătușelor de la DNA Ploiești și tot ce a spus s-a demonstrat ca fiind adevărat. Vânătoare politică, destine distruse ... A început și el să fie chemat – un dosar, al doilea, al treilea, al patrulea....el știe cel mai bine câte au fost !

În 2016, Camera Deputaților a respins cererea de arestare preventivă pentru deputatul Ghiță Sebastian Aurelian și puțini au fost cei care l-au crezut că știe ce vorbește! Până la finalul anului 2016, când s-a terminat mandatul la Parlament, presiunile au depășit orice închipuire. Laura Codruța Kovesi conducea România și avea o „divizie de elită” care îi rezolva toate comenzile – DNA Ploiești. Iar Sebastian Ghiță era una dintre ținte, cred în continuare că printre cele mai importante!

Pe 19 decembrie, la trei ani după momentul din fotografie, a plecat din țară, pentru că nu mai avea altă soluție. N-am știut nimic din ce avea de gând să facă, deși am fost câteva ore împreună în ultima zi petrecută în România. Cred și acum că a vrut să mă protejeze. După o lună însă, a început dezvăluirile. Un adevărat șoc, dar timpul a demonstrat că toate cele pe care le-a spus erau reale. Datorită eforturilor pe care le-a făcut ca să scoată adevărul la lumină, cu dovezi despre probele inventate și mărturiile false, acum avem primele efecte.

A durat 2 ani ca statul să reacționeze, judecătorii i-au anulat toate mandatele de arestare, este un cetățean liber, dar care continuă lupta. Sebastian Ghiță n-are cum să uite că este singurul cetățean român care a primit azil politic într-o țară din Europa, iar justiția din România rămâne în continuare cu o mare pată pe blazon din această cauză”.