PSD este tot mai aproape de un faliment politic

PSD este tot mai aproape de un faliment politic

După rezultatele obținute în confruntările electorale de la ultimele alegeri parlamentare încoace, Partidul Social Democrat pare să fie un model de ”cum să nu performezi în viața politică după ce ai câștigat o majoritate confortabilă, iar oamenii au investit încredere în tine”. Scorul obținut de candidatul PSD pentru funcția de președinte al României este doar o mică parte din dezastrul pe care social-democrații îl trăiesc de o bună bucată de vreme. Când la atacuri de genul ”proasta satului”, ”ciuma roșie”, ”analfabeta” se răspunde cu ”luptăm pentru fiecare român” rezultatul n-are cum să fie altul decât falimentul politic.

Sindromului șarpelui care se autodevorează (Uroborus)

Mult prea preocupat în a se autodevora după ce s-a îmbătat de putere, PSD e pe marginea prăpastiei. Că pierde constant mai toate competițiile electorale n-ar fi așa o mare tragedie. Mai rău e că nu e în stare să-și revină și că pe măsură ce ia bătaie după bătaie nu dă semne de trezire. În ritmul ăsta, social-democrații nu prind nici măcar alegerile parlamentare din 2020. Poate fizic vor fi acolo dar rezultatul va consfinți falimentul.

Uroborus este un simbol antic asemănător unui șarpe sau dragon care își înghite propria coadă formând cu ajutorul corpului un cerc. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a înfățișa multe lucruri, dar de cele mai multe ori el simbolizează unitatea primordială, ciclul nesfârșit al timpului și al universului. Uroborus a fost foarte important în simbolismul religios și mitologic și a fost folosit frecvent și în ilustrații alchimice. În secolul al XIX-lea a fost interpretat după unii psihologi cum ar fi Carl Gustav Jung, ca având o anumită influență asupra psihicului uman.