Retetă inedită cu pește merlan: Pui biciul pe el dar la urmă ai grijă să păstrezi aspectul prezentabil al vasului!

Retetă inedită cu pește merlan: Pui biciul pe el dar la urmă ai grijă să păstrezi aspectul prezentabil al vasului!

Cum vineri seară nu prea ai chef de lucru, căutam ceva pe Google (nicio legătură cu textul următor) și am dat peste o rețetă de preparare a merlanului. Pentru cei care nu cunosc, merlanul este un pește marin, care se vinde congelat în magazinele din România. Ei bine, de la următoarea rețetă de merlan a plecat nebunia. M-a amuzat teribil ce am citit. Am uitat de interminabila pandemie și de carantină, așa încât cred că merită să vă veseliți și voi. Prea am uitat să râdem în ultima perioadă.

În traducerea aproximativă a site-ului care a publicat rețeta se remarcă două elemente importante, unul la început și celălalt la final. Așadar, pentru a obțien un merlan delicios este necesar ”să puneți biciul în el, cu burta în apropiere unul de celălalt”, iar după 20 de minute de coacere la cuptorul încins la 200 de grade aveți grijă ”să păstrați aspectul prezentabil”. Hai să citim rețeta integral! Ea se numește ”Fulgi de Coapte Întregi”.

FULGI DE COAPTE ÎNTREGI

Ingrediente

- 1 kg de merlan eviscerat cu capul;

- 2 lămâi + sfert;

- 2 roșii;

- 4 căței de usturoi;

- 30 g patrunjel;

- 100 ml de ulei vegetal;

- 1 lingura. oregano;

- 3/4 lingurițe sare.

Preparare

Ungeți un vas de coacere frumos cu o parte din uleiul vegetal și puneți biciul în el cu burta în apropiere unul de celălalt.

Se taie lămâile întregi și roșiile în cercuri transversale groase și se lipeste între pești. Zdrobiti usturoiul si patrunjelul, amestecati cu oregano si sare si aplicati pe carcasa. Se toarnă cu un amestec de ulei vegetal rămas, se presară cu un suc de lamaie dintr-un sfert și se pune într-un cuptor preîncălzit la 200 o C timp de 20 de minute. Serviți vasul în același fel încât să păstrați aspectul prezentabil.