Povestea bărbatului care apare pe eticheta sticlelor de bere Birra Moretti

Povestea bărbatului care apare pe eticheta sticlelor de bere Birra Moretti

Fabrica de „Bere și gheață” a lui Luigi Moretti a fost fondată acum mai mult de un secol, în Udine, în regiunea Friuli. La acel moment, Udine era un oraș mic, liniștit, înconjurat de ziduri de piatră ce fuseseră construite de comunitate încă din anul 1350. În spatele zidurilor vechi, locuitorii din Udine munceau din greu de generații întregi, în comerț și meșteșugit.

Într-o zi, în 1942, nepotul lui Luigi Moretti vede un om atrăgător, stând la o masă în Trattoria Boschetti, din Udine. Acest om avea ceva unic. Cumva, era întruchiparea tuturor valorilor care reprezentau berea Birra Moretti: autenticitate, tradiție, originalitate.

Până la urmă, dl. Moretti l-a abordat și l-a rugat să îl lase să îi facă o poză. Atunci când l-a întrebat ce și-ar dori în schimbul pozei, singurul lucru pe care l-a cerut a fost încă o bere Birra Moretti. Începând cu acea zi, imaginea acelui bărbat este pe fiecare etichetă Birra Moretti, amintindu-ne de unde venim și pentru cine facem berea aceasta.

Atunci când posterele au fost trimise către magazinele care vindeau Birra Moretti, mulți oameni au simțit că se recunosc în imaginea băutorului cu mustață, dovada că dl. Moretti a ales cu success un personaj „real” și autentic. De-a lungul anilor, rolul bărbatului cu mustață a fost jucat de diverși actori și chiar de un artist celebru, Bruno Bozzetto, care a produs o serie de reclame ilustrate în anii ‘70, cu Bărbatul de pe Etichetă ca personaj principal, însoțit de faimoasa halbă Birra Moretti.