Vrei sa gatesti dupa retetele celor mai buni? Uite o idee marca ”Chefi la Cutite”!

Este foarte gustoasă și sățioasă o astfel de Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat! Usturoiul copt îi conferă un gust deosebit!

Ingrediente

 

500 g cartofi albi

 

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină păstîrnac

1/4 rădăcină țelină

1 ceapă

1 morcov

50 g unt

50 ml ulei de măsline

sare

piper

1 legatură de pătrunjel

3-4 frunze de busuioc

5 căței de usturoi copți

150 ml de smântână de gătit

Pentru servit

pâine prăjită sau crutoane

bacon afumat, prăjit

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi tocăm în cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare.Tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în uleiul de măsline. Adăugăm albiturile tocate în cuburi și le călim și pe acestea puțin. Le adăugăm în vasul cu cartofi. Adăugăm și câteva frunze de busuio rupte în bucăți. Când legumele sunt fierte, scurgem 3/4 din lichid și le pasăm ca pentru piure, apoi le trecem prin sită. Adăugăm și din zeama fierbinte, smântâna ușor încălzită, usturoiul copt și pasat, precum și untul. Omogenizăm supa cremă de cartofi și-i potrivim gustul de sare și piper. O servim cu felii de pâine prăjită și cuburi de bacon afumat, rumenite, precum și verdeață tocată.