Rafinăria Vega din Ploiești a fost amendată de Garda de Mediu

Rafinăria Vega din Ploiești a fost amendată de Garda de Mediu

În perioada 05.04.2019–09.04.2019, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova a desfășurat un control la Rafinăria Vega din Ploiești, aparținând S.C. Rompetrol Rafinare S.A, în condițiile în care locuitorii orașului au reclamat mirosul persistent de gaze care s-a resimțit în zonă, în data de 04.04.2019. În timpul verificărilor, s-a constatat că în perioada în care cetățenii au sesizat disconfortul olfactiv, la Rafinăria Vega au fost efectuate operațiuni de transvazare a unor cantități de păcură, benzină și alte substanțe petroliere, pe rampele auto și CF ale operatorului economic.

Potrivit informărilor transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în perioada 05.04.2019 – 08.04.2019, laboratorul mobil aflat în dotarea APM Prahova a înregistrat depășiri ale concentrației maxim admise pentru indicatorul hidrogen sulfurat.

Ca urmare a celor constatate, comisarii GNM au sancționat S.C. Rompetrol Rafinare S.A cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru că nu a luat măsuri privind prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra mediului și a aerului înconjurător.