Peste 4000 de ploiesteni au urmarit Festivalul de Teatru ”Toma Caragiu”

Festivalul de Teatru ”Toma Caragiu” s-a încheiat de ceva mai bine de două săptămâni. Au mai rămas luminile de pe strada Teatrului și, evident ecourile. Peste 4000 de persoane au urmărit spectacolele selectate pentru această ediție a festivalului, pentru multe dintre ele biletele fiind epuizate cu mult înainte de data

evenimentului, iar asta spune multe despre publicul ploieștean și despre interesul său pentru actul cultural de calitate. Acum, după ce totul s-a încheiat și după ce s-au tras toate liniile, i-am solicitat Mihaelei Rus, directorul Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești, câteva cuvinte despre ceea ce a însemnat acest eveniment pentru comunitatea locală.

 

Mihaela Rus: ”Aș spune despre această a VIII-a ediție a Festivalului de Teatru ,,Toma Caragiu" că a fost un dar. Un dar pe care ni l-am făcut unii altora artiști și spectatori, un dar pe care fiecare îl merită și așteaptă. Cred cu tărie în ideea de comunitate locală. Dincolo de dialogul cultural creeat între teatru și comunitate, festivalul făurește o punte de energie care dă în oraș un freamăt de adevărată sărbătoare. La Ploiești au fost șase zile de festival, cinci țări invitate, șapte locuri de desfășurare, 22 de evenimente (spectacole de teatru, concerte, teatru-circ, teatru de stradă, teatru-dans, lansare de carte, workshop, recital de pian) și în jur de 4400 de spectatori.  Fiecăruia dintre cei 4400 de perechi de ochi și suflete le mulțumesc. Pentru că au fost cu noi, au simțit și au trăit și împreună putem să ducem mai departe povestea frumoasă a festivalului de teatru de la Ploiești, o poveste de care orașul nostru are nevoie.

Nu întâmplator, și în aceste seri, când se aprind luminile orașului, pe strada teatrului, scânteiesc  niște cuvinte: suflet, magie, artă, cuvânt, emoție, bucurie, pasiune. Toate acestea înseamnă TEATRU. Iar teatrul ploieștean te invită: vino si ocupa-ti locul! Treaba și pasiunea noastră este să vă dăm motive”.