Programul complet al Zilelor Orasului Ploiesti care debuteaza astazi

Primăria Municipiului Ploiești organizează Zilele Orașului Ploiești și Festivalul de artă stradală pentru copii și tineret intitulat “Magie, Feerie și Povești”, în perioada 1-3 iunie 2018, în centrul civic, respectiv pe esplanada Palatului Culturii Ploiești.

Cu prilejul acestor evenimente, ploieștenii sunt invitați să petreacă un sfârșit de săptămână agreabil, plin de momente inedite, menite să aducă bucurie în rândul participanților.

Evenimentele vor debuta vineri, 1 iunie 2018, cu prilejul Zilei Copilului, când vor avea loc o serie de activități dedicate în mod special celor mici. Astfel, începând cu ora 09.00, copiii își vor putea exprima creativitate prin desene pe asfalt, ce vor putea fi realizate în fața Palatului Administrativ.

Ulterior, începând cu ora 10.00, vor debuta simultan două frumoase evenimente, respectiv cea de-a XXII-a ediție a paradei “Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard, care se va desfășura de pe Bulevardul Independenței până la Palatul Culturii, precum și Festivalul Bucurie în Mișcare, ce va fi organizat în parcul de la Sala Sporturilor.

De asemenea, tot de la ora 10.00, ploieștenilor le va fi deschisă pe parcursul întregii zile o zonă de street food, în Parcul Toma Socolescu.

Iubitorii de frumos sunt invitați să participe la un Târg de carte, ce se va deschide la ora 10.00 și se va desfășura în Parcul Nichita Stănescu. În cadrul acestei acțiuni, care se va derula pe perioada a trei zile,  vor avea loc prezentări de carte, recitaluri, ateliere de pictură, show de caricatură, etc.

Din dorința de a le oferi clipe de bucurie și fantezie celor mici vor fi organizate, în Centrul Civic, ateliere de creație și învățare, acestea urmând să fie deschise în intervalele orare 10.30-12.30, respectiv 17.00-19.00.

În acest sens, vor fi deschise ateliere de origami,  pictură,  engleză,  franceză, șah, plantat, păpuși cusute, aeromodele, modelare pastă de zahăr.

Seara îi va întâmpina pe cei prezenți cu deschiderea oficială a  Festivalului “Ploiești –Magie, Feerie si Povești”, care va avea loc la ora 17.30 și va include o paradă cu păpuși gigant, marionete, statui vivante, artiști pe picioroange și muzică de  fanfară.

Pe scena amenajată pe esplanada Palatului Culturii vor avea loc o serie de spectacole dedicate copiilor, astfel:

ora 18.00 – Spectacolul “Petrică şi Lupul” – Filarmonica “Paul Constantinescu”

ora 19.00 – Spectacolul “Dragonul” -  Teatrul “Toma Caragiu” secția pentru copii

ora 19.30 – Spectacolul “Cei trei purceluși” - Teatrul Colibri Craiova

ora 20.00 – Magicianul Bogdan Munteanu

Seara se va încheia cu un concert extraordinar, ce se va desfășura începând cu ora 21.00, pe aceeași scenă, unde vor evolua bine-cunoscuții artiști DJ PROJECT, Alexandra Ungureanu și Matteo.

Municipalitatea așteaptă ploieștenii să participe în număr cât mai mare la aceste evenimente cu tradiție, pline de bună dispoziție, culoare, fantezie și relaxare.