Dosarul TETRA: fost șef STS, șefi și polițisti locali din Ploiești acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă

Dosarul TETRA: fost șef STS, șefi și polițisti locali din Ploiești acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă

În acest articol nu facem referire la vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuată, recent, la sediul Poliției Locale Ploiești, vizat fiind directorul interimar Adrian Vaida. Nu ne vom referi la acestă „vizită de curtoazie”, deoarece ne-am obișnuit ca această structură să mușamalizeze faptele săvârșite de uneltele procurorului-inculpat Negulescu Mircea, unelte utilizate în diverse dosare penale „fabricate” de acesta “fetișurilor” sale. Despre acest subiect vom reveni. Vă vom dezvălui despre actele de urmarire penalaă, în afara cadrului legal, cu săvârșirea mai multor ilegalități pentru a mușamaliza un dosar penal în care făptuitori sunt chiar aceste unelte ALE PROCURORULUI “ZDREANȚĂ”, cei de la Poliția Locală Ploiești.

Trebuie spus că fostul şef al Biroului de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei, subcomisar de poliţie Elena Monica GRIGORE,  care s-a ocupat de anchetă în făurirea dosarului, a dat dovadă de mult aplomb și servitute față de Portocală, astfel încât acesta din urmă a tras-o după el când s-a mutat la DNA ST Ploieşti, devenind, între timp, inspector principal Monica Grigore.

Din informațiile pe care le deținem, pe numele col. Vasile Marian Ercuș, fost șef STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), dar și pe numele „localilor” Adrian Vaida (șef interimar al Poliției Locale Ploiești), Chifor George Ionuț, (șef dispecerat al Poliției Locale Ploiești), Tănase Daniel (fost șef interimar al Poliției Locale Ploiești)  și Buciumeanu Dragoș Costin (polițist local) s-au depus plangeri penale pentru săvârșirea infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, instigare la inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la mărturie mincinoasă, fapte prevăzute și pedepsite de art. 268 aln 2, art. 273 alin 1, art. 47 raportat la art. 268 și art. 47 raportat la art. 273 Cod Penal.

Deși fantomaticul Dosar TETRA a ajuns celebru în presa locală, întrucât acesta încă mai bântuie instanțele de circa 8 ani, trebuie să vă reamintim că acest proces „cu cântec”, pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești, încă nu a fost finalizat. La ultimele termene se pare că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, se contrazic în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții. Încet, dar sigur, magistații au reușit să descoasă acest dosar „cusut cu ață albă”.

Citește mai multe detaii despre acest subiect AICI.