Unitatea de elita de la DNA Ploiesti, acuzata in corpore de constituire de grup infractional

Unitatea de elita de la DNA Ploiesti, acuzata in corpore de constituire de grup infractional

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului General a extins acuzațiile pentru procurorii de la DNA Ploiești, aceștia fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, au declarat surse judiciare. Toată secția DNA Ploiești e acuzată de grup infracțional, conform surselor, scrie cotidianul.ro. În total ar fi vizați cinci procurori de la DNA Ploiești. Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiați la Secția de anchetă a magistraților, după ce, joi, alți procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiați. Onea și Negulescu, zis „Portocală”, erau deja puși  sub acuzare, dar nu pentru infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat. Procurorul care îi anchetează acum pe cei de la DNA Ploieşti este Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru şefia DNA.

Procurorii DNA Ploieşti au fost acuzaţi de fostul deputat, Vlad Cosma, că l-au constrâns să falsifice probe. Acuzații au fost de asemenea aduse și de deputata PSD Andreea Cosma.

Șeful adjunct al DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcției, a trimis, joi, Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea și cereri de încetare a activității pentru încă trei procurori de la aceeași structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu și Răileanu Elena Cerasela.

Sursa: cotidianul.ro