Delegație din China, în vizită la Prefectura județului Prahova

Delegație din China, în vizită la Prefectura județului Prahova

Prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea și Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova au primit ieri delegația care reprezintă provincia chineză Guangdong, condusă de domnul Wang Rong, președintele Congresului Popular consultativ-comitetul provinciei Guangdong.

La întâlnire au mai participat Mihaela Hristache, director al departamentului Relații Internaționale din cadrul CCI Prahova și Marius Marinescu, președintele nou înființatei CCI bilaterală România-China, filiala Prahova.

În cadrul acestei întâlniri, prefectul a prezentat potențialul economic și turistic al județului Prahova precizând că suntem deschiși să primim investitori străini, în contextul în care noua politică a Chinei este să își încurajeze oamenii de afaceri să investească în afara țării. De altfel, provincia Guangdong este una dintre cele mai prospere din întreaga țară, având cel mai mare număr de miliardari din China, aici desfășurându-și activitatea cele mai multe companii private din țară.

Potrivit datelor furnizate de Camera de Comerț și Industrie Prahova, în această provincie trăiesc 106,440,000 de oameni, înregistrați la recensamântul din anul 2013,  dintre care aproximativ 80 de milioane de localnici si 30 milioane de migranti, însumând 7,79% din populația totală a Chinei continentale.

La nivelul anului 2014, PIB-ul era de aproximativ 1104.05 mld. $, provincia Guangdong fiind in fruntea clasamentului in China continentală din punct de vedere al PIB-ului, începând cu anul 1989 (10.66% din totalul PIB al Chinei).

Wang Rong a declarat că este pentru prima data în țara noastră și că i-a plăcut foarte mult și acum îi înțelege pe conaționații săi care vin și vor să vină în România, mai ales pe timpul verii. De altfel, turismul și protecția patrimoniului cultural au fost obiectivele acestei vizite, partea chineză dorind facilitarea schimbului de exeperiență pe aceste două sectoare.