Ministrul Mediului de Afaceri a deschis seminarul Investeste pentru viitor de la Ploiesti

Ministrul Mediului de Afaceri a deschis seminarul Investeste pentru viitor de la Ploiesti

Vineri, 22 martie 2019, la Ploiești a avut loc seminarul ,,Investește pentru viitor’’, organizat de Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Bursa de Valori București. Este al doilea, din seria de nouă seminarii organizate la nivel național. Demersul vine în întâmpinarea antreprenorilor, propunându-și să le faciliteze acomodarea cu mecanismele bursiere dedicate dezvoltării afacerilor.

Evenimentul a fost deschis de Radu Oprea, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care a făcut o prezentare generală a programului, subliniind oportunitățile pe care piața de capital românească le oferă societăților care au proiecte de dezvoltare; înaltul oficial a amintit și despre programul guvernamental ,,Start-up nation”- implementat cu succes și în Prahova. Seminarul ,,Investește pentru viitor” îi vizează mai ales pe antreprenorii care au idei pentru investiții în dezvoltarea afacerii lor, dar care nu au suficient capital. Experții Bursei de Valori București, alături de reprezentanții Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și antreprenorii din județul Prahova au încercat să identifice programele cele mai potrivite pentru finanțarea afacerilor.

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a menționat că seminarul este o platformă utilă de interacțiune între administrația publică, antreprenoriat și entitățile implicate în piața de capital românească.Oficialul județean s-a arătat deschis susținerii mediului antreprenorial local, prezentând și exemplele de bună practică ale parcurilor industriale din județ, devenite etalon pentru ideea de parc industrial.