Lipsa locurilor de parcare incinge spiritele printre ploiesteni

Lipsa locurilor de parcare a declanșat conflicte între ploieșteni. Oamenii sunt revoltați că nu mai unde-și parca mașinile, înc ondiţiile în care, la Cina, de exemplu, unii dintre locatari şi-au contruit garaje pe care nu le pot folosi, dar pentru care plătesc chirii pe teren şi impozite pe construcţii. De la începutul acestui an, doi ploieşteni au ridicat problema lipsei locurilor de parcare pe platforma "domnuleprimar.ro":

"În calitate de elector al dvs. vă aduc la cunoştinţă următoarele: În cartierul Cina, în zona garajelor (pentru care avem Contracte semnate de dvs., plătim chirie ş impozit la Primărie) sunt următoarele nereguli:

1. Gardul instalat de Primărie (în 2012), pentru protejarea spaţiului verde a fost tăiat cu bomfaierul în porţiunea lui finală pentru a se parca maşinile pe spaţiul verde. Cu ocazia aceasta s-au tăiat un platan (plantat de Primărie), un gutui şi un nuc pentru a face loc maşinilor. De asemenea la mijlocul distanţei gardul a fost distrus în două locuri în această iarnă (accidental) şi trebuie refăcut pentru a proteja în continuare spaţiul verde de invazia maşinilor.

2. S-a încetăţenit următoarea practică: Maşinile unor cetăţeni din blocul A17 (învecinat cu garajele) sunt parcate în faţa garajelor, blocând accesul în acestea. Menţionez că există locuri suficiente de parcare în faţa blocului A17 (parcarea a fost extinsă şi modernizată de Primărie de curând), cetăţenii respectivi parcându-şi maşinile în faţa garajelor din comoditate şi din lipsă de respect faţă de proprietarii garajelor. În aceste condiţii, partea dvs. de Contract nu poate fi onorată, adică asigurarea accesului în garajele pentru care plătim chirie şi impozit.

Vă rog să dispuneţi soluţionarea problemelor de către organele abilitate (probabil că aplicarea unor amenzi s-ar impune în astfel de cazuri...).

Menţionez că sunt şi alte maşini care parchează pe spaţiul verde şi în faţa garajelor şi pot fi depistate printr-o vizită inopinata a organelor abilitate de dvs."

"Stimate Domnule Primar, în campania electorală aţi ajuns şi în cartierul 9 Mai, în zona şcolii I. A. Bassarabescu, prilej cu care v-am adus la cunoştinţă lipsa spaţiilor de parcare şi v-am solicitat ajutorul pentru amenajarea unei parcări prin îngustarea trotuarelor de pe str. Aleea Strunga. Cel mai mare inconvenient este construirea blocurilor noi care au ocupat tot spatiul disponibil pentru parcare din spatele blocurilor 39 şi 39 C. După darea în folosinţă a 4 blocuri, este aproape imposibil să mai găsesc un loc de parcare după ora 17.00 la blocul în care locuiesc de 22 de ani. Consider că ultimul abuz îl constituie amenajarea unei alei pietonale pentru unul din blocurile noi, care trece la cca 1 metru de blocul 39 C în care locuiesc, alee ce a ocupat şi puţinul spaţiu de parcare de care mai beneficiam. Personal, cred că singura soluţie în acest moment este demolarea celor două blocuri din mijloc rămase de doi ani la nivelul 1 (care din cunoştinţele mele sunt construite la o distanţă ce nu respecta proiectul, faţă de bl. 39C) şi amenajarea unei parcări care să asigure locuri pentru blocurile din zonă (mai ales că blocul 39 este cu două scări de 8 etaje). De asemenea, spaţiul rămas între blocurile noi şi bl. 39C nu permite accesul autospecialelor de intervenţie în caz de incendiu. Promisiunea dumneavoastră a fost că în momentul când veţi fi primar, veţi putea rezolva aceste probleme.

Rugămintea mea este să mai veniţi o dată în zonă, să vedeţi situaţia reală şi să analizaţi situaţia prezentată, după care să dispuneţi încetarea acestor abuzuri şi rezolvarea problemelor prezentate în favoarea cătăţenilor pe care îi conduceţi şi îi reprezentaţi. Vă mulţumesc în numele locatarilor din blocurile 39 şi 39C, cu speranţa că veţi da curs acestei solicitări."