Puși să plătească pentru că folosesc drumurile unei comune din Prahova!

Puși să plătească pentru că folosesc drumurile unei comune din Prahova!

Locuitorii unei comne din județul Prahova vor fi obligați să plătească o taxă abuzivă pentru a putea circula pe drumurile din localitate. Un deputat de Prahova ia atitudine împotriva acestei găselnițe a grupului de oameni incapabili să conducă România și spune:

JOS LABELE DE PE CETĂȚENII CINSTIȚI!

Asistăm cu toții la un scenariu extrem de prost în ceea ce privește viitorul acestei țări. Avem un Guvern incapabil să gestioneze marile crize prin care trecem. Atunci când însă și la nivel local se pun bețe în roate românilor, situația devine revoltătoare.

Exemplul cel mai concludent este ultima ”găselniță” a celor din primăria comunei COCORĂȘTII COLȚ.

Un proiect de Hotărâre de Consiliu Local a stârnit nemulțumirea locuitorilor comunei!

Aleșii locali vor să întroducă o taxă pentru utilizarea drumurilor din comună de către autovehiculele a căror masă maximă autorizată depășește 7,5 tone. Iar taxa este, atenție, de 14.000 de lei pe an!  Mai exact, întreprinzătorii din comună care au un utilaj sau un camion de peste 7,5 tone, vor fi obligați să plătească această TAXĂ ABUZIVĂ.

Spun abuzivă pentru că aceste societăți plătesc deja taxe și impozite la primăria Cocorăștii Colț. Mai mult, asigură și locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

Apariția acestei taxe nu face decât să îi împovăreze și mai mult. Și asta într-o perioadă de scădere economică, într-o perioadă în care costurile cu gazele și energia electrică au explodat și prețurile sunt tot mai mari la materii prime și materiale.

Încă o taxă nu face decât să îi determine pe mulți să închidă, să își restructureze afacerea, sau chiar să o mute în altă localitate.

Măsura abuzivă îi afectează și pe locuitorii care nu au o afacere, dar dețin niște utilaje agricole cu care își lucrează pământul. După un an de secetă, când abia au cules ceva porumb sau floarea soarelui de pe camp, să îi pui pe acești oameni care trăiesc din truda pământului, să îi obligi să plătească o taxă doar pentru că trec cu tractorul sau combina pe drumurile comunei, este ABSURD și nu reprezintă decât rea voință din partea autorităților.

Domnilor consilieri ai comunei Cocorăștii Colț, adoptarea unei astfel de hotărâri este împotriva oamenilor care v-au ales. Este o palmă dată celor care muncesc cinstit. JOS LABELE DE PE CETĂȚENII CINSTIȚI!

Cer public ca această hotărâre de consiliu să fie retrasă și primarul comunei Cocorăștii Colț să găsească soluții pentru a fi alături de localnici. Sunt foarte multe lucri de făcut în comună, pentru binele și confortul cetățenilor, nu impunerea de taxe abuzive care să umfle artificial bugetul.