Singurul român care a zburat în cosmos a fost astăzi în Parcul Bucov unde a fost inaugurat un planetariu

Singurul român care a zburat în cosmos a fost astăzi în Parcul Bucov unde a fost inaugurat un planetariu

Compania Astronome Dome a inaugurat astăzi un Planetariu unic pe teritoriul Parcului Memorial “Constantin Stere”, cu prilejul Zilei Copilului. Alaturi de aceasta initiativa frumoasa, PETROTEL-LUKOIL a invitat copiii de la Centrul Concordia si pe Dumitru Dorin Prunariu, invitat de onoare, erou al Romaniei si Rusiei - mai ales ca in acest an, in mai, s-au aniversat 40 de ani de la Zborul in Cosmos romano-rus.

Inaugurarea Domului care asteapta copiii prahoveni si ploiesteni in zilele ce vin, a fost sprijinita de Administratia Parcului Memorial “Constantin Stere”. Copiii au vizionat filme despre Cosmos si au primit cadouri din partea Rafinariei. Dumitru Prunariu a discutat cu copiii si a felicitat aceasta initiativa, promitand ca se vor mai intalni si cu alte ocazii pentru a povesti tainele Cosmosului. La intalnire au luat parte si Reprezentantii Ambasadei Federatiei Ruse in Romania, precum si Directorul Centrului Rus de Cultura de la Bucuresti.

Rafinaria adreseaza La multi ani, atat copiilor, cat si parintilor care au grija de educatia si de buna crestere a acestora si va invita sa vizitati Domul Astronomic impreuna!