Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

45 de universități participă de la Programul Erasmus 2021 organizat de UPG Ploiești

45 de universități participă de la Programul Erasmus 2021 organizat de UPG Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti organizează în perioada 19-23 aprilie 2021 “ERASMUS + WEEK-INTERNATIONAL DIMENSION IN PETROLEUM-GAS UNIVERSITY OF PLOIESTI VIRTUAL NETWORK PLOIESTI, ROMANIA, April,19-23, 2021”.
Potrivit conf. univ. dr. Mirela Dulgheru, la ceremonia de deschidere a acestui eveniment au participat oficialități ale ambasadelor din țările care au universităti participante la eveniment si anume:
Excelența Sa Domnul  ANNAMAMMET ANNAYEV, AMBASADOR, Ambasada Turkmenistanului  în  România,  Domnișoara OANA GHICA, Consul, Ambasada României în Arabia Saudită, Domnul Miguel Gomez -  Consul, Ambasada Cubei în România.
De asemenea au participat membrii ai comunității academice și studenți din UPG Ploiești. Din cele 45 de universități participante, unele sunt deja partenere sau  doresc să realizeze un parteneriat cu UPG Ploiesti în cadrul programului Erasmus+.
La evenimentul on line sunt reprezentate 20 de ţări UE si nonUE: Albania, Egipt, Georgia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Vietnam, China, Norvegia, Tunisia, Republica Azerbaijan, Italia, Federația Rusă, Belarus, Slovenia, Turkmenistan, Iordania.
Organizatorul evenimentului, Coordonatorul Erasmus+ al Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, Sef lucr.dr.ing. Casen Panaitescu, consideră: ,, întâlnirea acestor parteneri va duce la creșterea gradului de vizibilitate internațională al Universității Petrol-Gaze din Ploiești și prin contributia programului Erasmus+, se va realiza un consortiu internațional bazat pe cercetarea comună din domeniul energiilor a tuturor partenerilor din UE și nonUE participanți.”
Vor avea loc in aceasta perioada intalniri organizate in sase grupuri de lucru corespunzatoare celor cinci facultati, care vor dezbate noi directii de cooperare in cadrul programului Erasmus+ in perioada 2021-2027 si vor face un schimb de bune practici in ceea ce priveste implementarea unor noi tehnici si noi metode de predare, dar si adaptarea curriculei la meseriile viitorului si cerintele pietei muncii .
Domnul Rector, prof.dr.ing.habil. Dinu Florinel a subliniat : “Scopul acestei săptămâni Erasmus+ este de a dezvolta noi modalități de cooperare internatională și de susținere  a mobilităților Erasmus+, chiar dacă în aceasta perioada, acestea pot fi realizate  numai în format virtual”. 
De asemenea Domnul Prorector, prof.dr.ing. Ion Pană  a prezentat  importanța cercetării în UPG Ploiești în condițiile dezvoltării unei piețe a petrolului aflată în continuă transformare.