Ziua Națională a Greciei, sărbătorită printr-o serie de manifestări culturale

Ziua Națională a Greciei, sărbătorită printr-o serie de manifestări culturale

Ziua Naţională a Republicii Elene, sărbătorită în fiecare an de Ziua Bunei Vestiri, pe 25 martie, va fi marcată și la Ploiești, unde Palatul Administrativ va fi iluminat în culorile drapelului Greciei, alb-albastru, și va fi montat, de asemenea, un drapel de mari dimensiuni.

După 400 de ani de sclavie otomană, în 1821 a izbucnit Revoluția Renașterii Naționale a Eladei. A fost prima revoluție care a reușit să creeze un stat național în sud-estul Europei.

Seria manifestărilor dedicate împlinirii celor 200 de ani de la acest eveniment a început la Ploiești, unde Filarmonica “Paul Constantinescu”, partener cu tradiție al Uniunii Elene din România, a organizat un spectacol omagial unde au fost prezenți Domnul Sergiu Nistor, consilier Administrația Prezidentială, Domnul Amet Aledin, subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, Doamna Sofia Grammata, ambasador al Republicii Elene la Bucureşti și Domnul Dragoș Gabriel Zisopol, deputat în Parlamentul României.