Se urmărește schimbarea rectorului UPG Ploiești?

Se urmărește schimbarea rectorului UPG Ploiești?

Vești oarecum instabile vin se pare și din partea Universității Petrol Gaze din Ploiești. După ce și-a câștigat funcția în noiembrie anul trecut, rectorul UPG Ploiești, profesor, doctor, inginer Florinel Dinu se aude că ar fi intrat în atenția celor care doresc schimbarea. Gurile rele spun că inițiativa ar veni din partea liderului PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

La începutul lunii decembrie 2020, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici și viceprimarul Daniel Nicodim s-au întâlnit cu rectorul Universității Petrol Gaze Ploiești.

Cei trei au discutat probleme legate de implicare a Primăriei Ploiești în susținerea învățământului universitar ploieștean, în așa fel încât studenții să beneficeze de condiții optime. De asemenea, reprezentanții la vârf ai administrației locale ploieștene s-au angajat să facă tot ceea ce este posibil pentru sprijinirea sectorului de cercetare al universității, în așa fel încât UPG Ploiești să se situeze pe o poziție de top în domeniu, acolo unde de fapt îi este locul.

Rectorul Florinel Dinu a declarat atunci că în urma discuțiilor purtate s-au pus bazele unui parteneriat solid și reciproc avantajos între conducerea universității ploieștene și administrația locală, iar acest lucru va duce la poziționarea UPG Ploiești pe un loc de frunte în domeniul învățământului universitar european. De asemenea, rectorul UPG și-a declarat susținerea față de conducerea administrației municipale precum și a Consiliului Județean Prahova.