Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Nu mai da foc la gunoaie că te arzi! Se vor da amenzi grele!

Nu mai da foc la gunoaie că te arzi! Se vor da amenzi grele!

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, informează comunitatea locală că, arderea/incendierea deşeurilor de orice natură, atât pe domeniul public, cât şi în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție şi se sancționează în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, se interzice arderea, într-un mod necorespunzător, a deşeurilor din gospodărie, implicit a anvelopelor uzate, maselor plastice, etc.

Prin Hotărârea Guvernului nr.170/2004 referitoare la gestionarea anvelopelor uzate, persoanele fizice şi juridice, care dețin anvelope uzate au următoarele obligaţii:
⦁    să nu le abandoneze pe sol,  prin îngropare, în apele de suprafață;
⦁    să nu le incinereze decât în condiţiile prevăzute prin Hotărârea Guvernului nr. 128/2002 privind incinerarea deşeurilor.

Cetățenii sunt îndrumați sa încheie contracte cu operatorul local de salubritate, în vederea colectării deşeurilor într-un mod corespunzător, sau să se adreseze firmelor care desfășoară activitate de colectare, tratare şi eliminare a diferitelor tipuri de deșeuri.

Sancţiunile contravenționale aplicabile, în temeiul prevederilor Legii nr.211/2011, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecţia mediului, sunt de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.