Titluri care să te facă să vrei înapoi în arest la domiciliu

Titluri care să te facă să vrei înapoi în arest la domiciliu

Nu este deloc surprinzător faptul că în această perioadă, când starea de alertă a fost prelungită, dar și când au fost luate o serie de măsuri de relaxare, apar în media titluri alarmiste, menite să te facă să vrei înapoi în arest la domiciliu. Un exmplu poate fi acesta, știre publicată de Agerpres cu câteva ore în urmă:

Coronavirus: SUA înregistrează mai mulți morți decât în primul război mondial

Cu 700 de morţi suplimentare într-o zi, Statele Unite înregistrează cu începere de marţi mai multe decese legate de COVID-19 decât numărul soldaţilor americani căzuţi în Primul Război Mondial, scrie AFP. Statele Unite au deplâns 740 de morţi în 24 de ore, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins marţi la orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT).Numărul total al deceselor de COVID-19 înregistrate în ţară a depăşit 116.850, mai mult decât numărul soldaţilor americani ucişi în Primul Război Mondial - circa 116.500, potrivit Departamentului Veteranilor din SUA.

Explicație simplă: Dincolo de pandemie, este normal să fie mai multe persoane decedate acum dat fiind faptul că populația a crescut față de momentul  primului război mondial.