Declarația pe propria răspundere va fi necesară și după 15 mai! Vezi în ce situații!

Declarația pe propria răspundere va fi necesară și după 15 mai! Vezi în ce situații!

Declarația pe propria răspundere va fi necesară și după data de 15 mai, când starea de urgență va înceta și se va transforma în stare de alertă. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, românii nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere atunci când vor ieși din casă pentru a face mișcare sau pentru a se aproviziona cu produsele de strictă necesitate.

Dar respectiva declarație va fi completată de toate persoanele care vor dori să părăsească localitatea de reședință. Este vorba despre diferite activități profesionale sau despre relaxare, una dintre întrebările care i s-au pus lui Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne – fiind cea referitoare la drumeții în zonele montane. Acestea vor fi permise, dar în declarația pe propria răspundere va trebuie precizat intervalul de timp alocat și destinația aleasă.

Astfel, declarația pe propria răspundere va suferi, evident, unele modificări, unele rubrici dispărând după ridicarea stării de urgență, cum ar fi cele referitoare la ieșirea din casă pentru cumpărături, plimbarea animalelor de companie etc. Deocamdată, o astfel de decizie se află în lucru și va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la momentul respectiv urmând a fi publicată, firește, și noul model al declarației pe propria răspundere, adaptată situației. Ce va conține declarația pe propria răspundere după 15 mai 2020 nu a fost încă definitiv stabilit de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.