În Prahova se pregătește rechiziționarea spațiilor de cazare

În Prahova se pregătește rechiziționarea spațiilor de cazare

Ținând cont de situația actuală care impune luarea de măsuri specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Prahova, coordonat de către domnul prefect Cristian Ionescu, a aprobat inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, la solicitarea autorităților publice beneficiare.

Beneficiarii rechizițiilor de clădiri (spații de cazare) și a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliți prin hotărâri ulterioare ale C.J.S.U. Prahova, după identificarea acestor spații.

Conform Hotărârii C.J.S.U. Prahova nr.28/07.04.2020, măsura excepțională va fi luată cu respectarea strictă a legislației în materie și în baza „Procedurii operaționale pentru aplicarea unitară a legislației incidente în materie de rechiziții de bunuri și prestări servicii în interes public la instituirea stării de urgență sau în cazul prevenirii, localizării și înlăturării urmărilor unor dezastre“, elaborată de ANRSPS nr.872PS/18.03.2020.

Decizia C.J.S.U. Prahova are ca scop asigurarea unor spații corespunzătoare pentru plasarea în carantină a persoanelor care prezintă riscul de a fi infectate cu noul coronavirus.