Important pentru utilizatorii YouTube! Ce modificări au apărut de anul acesta?

Important pentru utilizatorii YouTube! Ce modificări au apărut de anul acesta?

Câteva modificări importante pentru utilizatorii YouTube au intrat în vigoare din 7 ianuarie anul acesta. Potrivit unui comunicat oficial, modificările prevăd că toți creatorii vor avea obligația să-și marcheze conținutul ca fiind sau nu destinat copiilor în YouTube Studio și toate informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor care vizionează videoclipuri destinate copiilor să fie considerate ca provenind de la un copil, indiferent de vârsta acestora.

Începând de astăzi, nu vom mai difuza anunțuri personalizate și nu vor mai fi acceptate funcții precum comentariile, Momentele, chatul live, clopoțelul de notificare și altele în videoclipurile clasificate ca fiind destinate copiilor.

Știm că aceste modificări pot avea un impact semnificativ asupra creatorilor de conținut destinat minorilor, așa că ne străduim să-i ajutăm să se adapteze la noua situație. Vom continua să discutăm despre această problemă, inclusiv prin participarea la perioada de comunicare a observațiilor către FTC. Știm că și mulți creatori ne-au oferit un feedback important.

Dacă nu ai făcut-o deja, asigură-te că ți-ai setat canalul (sau videoclipurile) ca fiind sau nu destinat copiilor, întrucât conținutul tău pe YouTube va fi tratat în funcție de această setare.

Creatorii își cunosc cel mai bine conținutul și ar trebui să și-l clasifice ei înșiși. Folosim și sisteme de învățare automată pentru a identifica acest conținut, iar creatorii pot actualiza o clasificare făcută de sistemele noastre în cazul în care consideră că aceasta nu este corectă. Vom modifica o clasificare numai în caz de abuz sau eroare.