Concurs cu tematică de protecție civilă, organizat de Primăria Ploiești

Concurs cu tematică de protecție civilă, organizat de Primăria Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești organizează faza municipală a  concursului cu tematică de protecție civilă, prevenire și intervenție în situații de urgență « Cu viața mea apăr viața », destinat elevilor din colegiile si liceele municipiului nostru.

Evenimentul va avea loc marți, 14 mai 2019, orele 1000, la sediul Palatului Copiilor, situat în strada Mărășești nr.239.

Competiția  „Cu viața mea apăr viața” reprezintă o activitate extrașcolară de pregătire a elevilor din învățământul liceal, care are caracter educativ și tehnico-aplicativ, iar la nivelul municipiului Ploiești se organizează anual de către Secretariatul tehnic al Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Prin intermediul acestui concurs se dorește transmiterea în rândul tinerilor a unor cunoștințe de bază privind acordarea primului ajutor, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau apariției unei situații de urgență etc.

Festivitate de deschidere a acestui proiect educațional va avea loc începând cu ora 10.00, iar competiția, care va include o probă teoretică, se va desfășura în intervalul orar 10.30-11.30.

Ulterior, va avea loc o activitate de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență și se vor efectua demonstrații practice de acordare a primului-ajutor de  către echipajul unei ambulanțe SMURD aflată în dotarea I.S.U. Prahova.