Coincidențe ciudate în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris

Coincidențe ciudate în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris

15 aprilie 2019, ora 18.50 – un incendiu pune capăt unui mesaj în piatră trimis acum peste 850 de ani… Pentru că asta este – sau era! – Notre Dame de Paris, un mesaj creștin, dar și inițiatic, ocult, al unei istorii uitate, mesaj cifrat, nu în totalitate descifrat, pentru că omenirea și-a pierdut unele sensuri – și nu le-a regăsit încă. Întâmplător sau nu, azi este Ziua Internațională a Culturii, celebrată în multe state ale lumii. 

Culmea este că această zi, în care s-a pierdut, poate, Notre Dame, unul dintre cele mai importante monumente ale spiritualității – situat chiar dincolo de creștinism, cu toate disensiunile religiei -  ei bine istoria acestei zile a pornit de la ideea protejării monumentelor culturale din întreaga lume.

Tot culmea, această idee are o dublă origine, aparent greu de conciliat – rusă și americană. Un pictor și scriitor rus, Nicholas Roerich (Nikolai Konstantinovici Rerih) activist pentru pentru cultură, ca valoare primordială a umanității, face în 1914 un apel la guvernele statelor care începuseră Marele Război. Citește continuarea AICI.