1500 de pomi au fost plantați astăzi în Parcul Municipal Vest

1500 de pomi au fost plantați astăzi în Parcul Municipal Vest

O acțiune de plantare de pomi susținută de Ministerul Mediului s-a desfășurat astăzi în Parcul Municipal Vest. Acțiunea a beneficiat de prezența unor reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu Prahova, precum și de participarea a doi consilieri ai ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu. De asemenea, la acțiunea de plantare din Parcul Vest au participat cei doi viceprimari ai Ploieștiului, Cristian Ganea și George Pană, consilierii municipali Marilena Stanciu, Marcian Cosma, Gabriel Minea, Sorin Văduva și Marius Mateescu. Pe parcursul acțiunii de astăzi au fost plantați 1500 de pomi.

Reabilitarea Parcului Municipal Vest constituie, alături de realizarea de perdele verzi de-a lungul centurilor, obiective ale Parteneriatului pe care Ministerul Mediului îl va încheia cu toate rafinăriile din Ploiești, Unilever și alți agenți economici, precum și cu primăriile din Ploiești și Brazi, pentru îmbunătățirea calității aerului.

Decizia a fost luată în urma intrunirii Grupului de lucru pentru elaborarea scenariilor de reducere a emisiilor de la operatorii economici pentru îmbunatățirea calității aerului în municipiul Ploiești, din 15martie a.c., care a avut loc la sediul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, prezidată de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.