Baschetbalistele U15 de la CSM Ploiești sunt vicecampioane ale României

Baschetbalistele U15 de la CSM Ploiești sunt vicecampioane ale României

Echipa de baschet fete “U15” a CSM Ploieşti este vicecampioană a României la categoria ei de vârstă în urma Turneului Final ce a avut loc, în această săptămână, în Sala Polivalentă din Blejoi. Fetele pregătite de Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu au pierdut, în această după-amiază, finala cu ACS Dan Dacian Bucureşti, campioana en-titre reuşind să se impună meritat, cu 51-37 (11-13, 12-6, 20-10, 8-8), la capătul unei partide care a stat sub semnul echilibrului doar în primele 25 de minute.

CSM Ploieşti a început foarte bine jocul, a condus cu 6-0 şi 8-2, iar la prima pauză a avut avantaj de două puncte, 13-11, dar încă din sfertul secund a început să se vadă diferenţa dintre cele două bănci de rezerve. Cu soluţii mai multe, Dan Dacian a început rapid să ruleze lotul şi să vină cu soluţii noi în situaţii de criză, iar fetele lui au întors la 21-15 şi 23-17, oferindu-şi prima şansă la titlul de campioane, deşi diferenţa de la pauză nu a fost decât de 4 puncte.

Se simţea, însă, că au un plus de prospeţime şi de linişte în joc, iar acest lucru avea să se vadă în partea secundă a meciului. Chiar dacă fetele noastre au început din nou bine şi au condus cu 24-23, a urmat un parţial de 11-0 al bucureştencelor care a cam lămurit lucrurile, jocul din acel moment, dar şi experienţa unor astfel de finale, în care se înscriu greu puncte din cauza tensiunii şi a tracului, fiind elemente care duceau deja spre un deznodământ uşor de intuit. ACS Dan Dacian s-a desprins decisiv şi nu a mai riscat nimic pe final şi, chiar dacă diferenţa consemnată pe tabelă, de 14 puncte, a fost, poate, puţin cam dură pentru ceea ce pot cele două echipe în acest moment, au contat greşelile mai puţine făcute de oaspetele din Capitală, precum şi, per ansamblu, faptul că Dan Dacian a avut 9 din 12 jucătoare cu minim 12 minute petrecute pe parchet.

CSM Ploieşti a început meciul de astăzi în formula I. Savu (7 puncte, 1×3), D. Iordăchescu (8), K. Munteanu (6), D. Tănase (2), A. Zane (11), pe parcurs intrând şi A. Dedu (1), N. Belhamra (1), O. Sandu (1), A. Dumitru, A. Apostolache şi Cr. Grigore.

Performanţa din această săptămână reprezintă un pas înainte făcut de fetele noastre la nivel de junioare, ele reuşind ca, după doi ani la rând în care au cucerit medaliile de bronz, să devină, acum, vicecampioane naţionale la „U15”!

În cadrul festivităţii de premiere, care a fost oficiată de secretarul general al Federaţiei Române de Baschet, Dan Berceanu, şi de viceprimarul Ploieştiului, Daniel Nicodim, s-au acordat şi premii individuale, capitol la care CSM Ploieşti a stat cel mai bine: Ioana Savu a fost considerată „cel mai de perspectivă jucător”, iar Daria Iordăchescu a fost „cel mai bun pasator” al Turneului Final. Totodată, pe baza voturilor celor 8 antrenori prezenţi la Blejoi, s-a alcătuit şi „cel mai bun 5 al turneului”, în care s-au regăsit trei jucătoare de la CSM Ploieşti – Daria Iordăchescu, Karina Munteanu şi Agnes Zane -, alături de conducătoarea de joc de la ACS Sepsi, Lana Mikes, şi jucătoarea de la ACS Dan Dacian declarată MVP al competiţiei, Ilinca Belegante.

Premii individuale

MVP al Turneului Final: Ilinca Belegante (ACS Dan Dacian Bucureşti)

Cel mai de perspectivă jucător: Ioana Savu (CSM Ploieşti)

Cel mai bun pasator: Daria Iordăchescu (CSM Ploieşti)

Cel mai bun marcator: Lana Mikes (ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe)

Best Five al turneului: Lana Mikes (Sepsi), Daria Iordăchescu (CSM Ploieşti), Karina Munteanu (CSM Ploieşti), Ilinca Belegante (ACS Dan Dacian), Agnes Zane (CSM Ploieşti).

Rezultatele finalelor:

Locurile 7-8, ACS Champions Bucureşti – ACS Primo Mega Ball Piteşti 59-46 (18-10, 6-6, 22-9, 13-21)

Locurile 5-6, ABC Leii Bucureşti – Sportul Studenţesc Bucureşti 61-50 (18-8, 10-10, 14-12, 19-20)

Finala mică, CSŞ Craiova – ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe 42-81 (7-23, 7-15, 7-27, 21-16)

Finala mare, ACS Dan Dacian Bucureşti – CSM Ploieşti 51-37 (11-13, 12-6, 20-10, 8-8)

sursa: csmploiesti.ro