Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Vlad Negoițescu a semnat cu echipa de baschet a CSM Ploiești

Vlad Negoițescu a semnat cu echipa de baschet a CSM Ploiești

Cu un start bun de sezon – 3 victorii în 3 partide – echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti are planuri mari în această ediţie a Ligii I, iar pentru a confirma acest lucru a făcut astăzi o mutare importantă: l-a „repatriat” pe Vlad Negoiţescu, care se întoarce la Ploieşti după şase ani petrecuţi la SCM Craiova, Steaua Bucureşti şi CSM Galaţi.

De patru ori campion cu CSU Asesoft Ploieşti între 2011 şi 2015, sportivul ajuns acum la aproape 30 de ani (îi va împlini pe 15 iulie) a acceptat provocarea de a renunţa la Liga Naţională şi la statutul de „căpitan” al echipei CSM Galaţi pentru a pune umărul la o nouă performanţă a baschetului ploieştean, promovarea în primul eşalon cu CSM Ploieşti.

Încântat de oportunitatea de a juca din nou pentru echipa oraşului său, Vlad Negoiţescu ne-a declarat: „Deşi atipic pentru mine, deoarece în 11 ani de carieră nu am mai experimentat această situaţie şi mi-am dus înţelegerile la bun sfârşit, am ales să încetez, săptămâna aceasta, din motive personale, colaborarea cu CSM Galaţi. Am decis să mă întorc acasă şi, cu această ocazie, să mă implic, cel puţin până la finalul sezonului, în proiectul de la CSM Ploieşti. Unul îndrăzneţ, de performanţă, pe care consider că fanii ploieşteni îl merită cu prisosinţă. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc staff-ului şi colegilor de la Galaţi pentru cei aproape doi ani petrecuţi acolo şi îmi pare rău că nu mi-am putut duce până la capăt rolul de căpitan”.

Vlad Negoiţescu (2.03 m, 90 kg) poate evolua pe poziţiile 3 şi 4 (extremă şi extremă de forţă) şi a semnat cu CSM Ploieşti un contract valabil până în vară, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

Directorul CSM Ploieşti, Constantin Grigore, a vorbit, la rându-i, despre mutarea surpriză petrecută astăzi: „Din punctul meu de vedere, CSM Ploieşti înseamnă sport, în primul rând, şi ne dorim ca despre acest club să se vorbească prin prisma performanţelor realizate. Echipa de baschet masculin a avut un start bun în Liga I şi ne-am gândit că este o oportunitate de a face performanţă şi a promova în Liga Naţională în acest sezon. Şi ar fi o realizare cu atât mai specială cu cât lotul pe care Ionuţ Ivan îl are la dispoziţie în acest moment este alcătuit exclusiv din ploieşteni şi are o medie de vârstă de sub 21 de ani. A apărut această variantă, de a-l readuce la Ploieşti pe Vlad Negoiţescu, un sportiv despre care mi s-a vorbit în termeni frumoşi, şi am zis să profităm pentru a întări echipa în perspectiva îndeplinirii obiectivului pe care ni l-am propus, promovarea în Liga Naţională”.

Vlad Negoiţescu ar putea debuta pentru CSM Ploieşti cu prilejul turneului al 3-lea al sezonului, programat în perioada 13-14 martie. Băieţii noştri vor juca atunci, probabil în Capitală, cu ACS Lumina Wolves Sports Bucureşti (13 martie) şi CSU Ştiinţa Bucureşti (14 martie).