Prima etapă din Campionatul Național de Super Slalom de la Ploiești a fost anulată din cauza Poliției și Jandarmeriei

Prima etapă din Campionatul Național de Super Slalom de la Ploiești a fost anulată din cauza Poliției și Jandarmeriei

Evenimentul automobilistic care fusese anunțat pentru a se desfășura sâmbătă și duminică în Parcul Municipal Vest a fost anulat. Totul s-a petrecut din cauza opoziției Poliției și Jandarmeriei care nu au permis desfășurarea campionatului de super slalom, invocând motive de siguranță. În ce ne privește, din câte am putut afla problemele au apărut din cauză că jandarmii n-ar fi dispus de suficient personal pentru a asigura, în acest weekend, securitatea evenimentului atât de așteptat de ploieșteni.

Într-un comunicat al Federației Române de Automobilism se arată că: ”Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Super Slalom, programată pe 27 şi 28 iunie, în Parcul Municipal Ploieşti Vest, nu va mai putea avea loc din cauza faptului că IPJ Prahova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu au dat, vineri, avizul favorabil pentru ca evenimentul să se desfăşoare.

În ciuda eforturilor comune făcute de către clubul organizator, GT Auto Club Sportiv, şi FRAS care au prezentat un plan de securitate adecvat măsurilor anti COVID-19, prin care perimetrul se securiza cu 1,5 kilometri de garduri metalice şi oameni de ordine pentru a interzice accesul publicului în acea zonă a parcului unde era stabilit traseul de concurs, Poliţia şi Jandarmeria nu au dorit să aprobe desfăşurarea competiţiei.

În aceste condiţii, Comisia Naţională de Super Slalom va comunica în cel mai scurt timp configuraţia calendarului pentru sezonul 2020. Organizatorul campionatului şi FRAS îşi cer scuze sportivilor licenţiaţi la Super Slalom pentru disconfortul creat”.