Ploieștiul chiar nu e în stare să țină un stadion?

Ploieștiul chiar nu e în stare să țină un stadion?

Ploieștiul chiar nu e în stare să țină funcțional un stadion? Dacă ne gândim doar din punctul de vedere al juriștilor din Primăria Ploiești cam așa stau lucrurile. Este inexplicabilă indolența juridică a administrației ploieștene în raport de unele situații complicate cărora a fost nevoită să le facă față fosta echipă de fotbal Petrolul Ploiești. E fie prostie fără margini, fie complicitate din partea administrației faptul că actuala echipă de fotbal a orașului ar putea juca pe un stadion neconform standardelor.

Falimentul fostei echipe Petrolul Ploieşti, finanţată de afaceristul Dan Capră, a dat naştere unor situaţii hilare. De luni de zile, Via Insolv, firma care se ocupă de lichidarea bunurilor fostei echipe de fotbal a anunţat că scoate la licitaţie mai multe bunuri aflate pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Culmea este că aproape toate bunurile respective (băncile de rezervă, instalaţia de sonorizare, instalaţia de nocturnă etc) fac parte din inventarul arenei sportive.

Doar că juriştii Primăriei Ploieşti nu au fost preocupaţi de situaţia bunurilor municipalităţii, scrie Jurnalul Prahovean. Consilierul local, avocatul George Botez a avut o intervenție dură în plenul ședinței legislativului municipal de astăzi.  

"Este incredibil ceea ce se întâmplă cu bunurile scoase la licitaţie de firma de insolvenţă. În octombrie 2019, cei de la Patrimoniu au făcut documentaţia cu privire la situaţia de la stadion şi au trimis-o la Juridic. Dar cum lucrurile în Primărie se mişcă în ritm de melc, cei de la Juridic nu au luat nicio măsură. Legea Insolvenţei are nişte reguli clare, nişte căi de atac. Suntem mai mulţi avocaţi în Consiliul Local Ploieşti şi sunt convins că oricare dintre noi v-ar ajuta să întocmiţi cum trebuie documentaţia necesară. Vă spun un singur lucru. Dacă nu se depune de urgenţă o contestaţie, urgenţă însemnând astăzi, mâine, vom pierde bunurile de pe Ilie Oană. Iar dacă Petrolul va juca pe un stadion neconform standardelor, vă spun că aştept demisia tuturor juriştilor din Primăria Ploieşti!", a spus George Botez.