Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Prime Kapital a obținut autorizația de construire pentru Faza 1 la Pleiades Residence din Ploiești și va începe construcția până la sfârșitul primăverii

Prime Kapital a obținut autorizația de construire pentru Faza 1 la Pleiades Residence din Ploiești și va începe construcția până la sfârșitul primăverii

Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți investitori, dezvoltatori și operatori imobiliari din Europa Centrală și de Est, a obținut autorizația de construire pentru Pleiades Residence, primul proiect car-free și cel mai verde complex rezidențial din Ploiești, și va începe lucrările până la sfârșitul primăverii.
Pleiades Residence constă în 498 de apartamente și peste 400 de locuri de parcare dispuse într-o clădire supraterană pe trei niveluri. Complexul este componenta rezidențială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat de Prime Kapital pe fosta platformă „Uzina 1 Mai” și va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat. Centrul comercial, care a fost deschis în decembrie 2021, va fi extins cu spații de agrement suplimentare, inclusiv restaurante și cafenele în aer liber, care vor avea acces direct la spațiile verzi dezvoltate ca parte a peisajului urbanistic Pleiades Residence.
„Suntem incredibil de încântați să începem construcția pentru Pleiades Residence după ce am primit autorizația de construire pentru Faza 1 a proiectului. Prin acest pas, ne continuăm angajamentul de a  oferi locuințe de înaltă calitate la un cost rezonabil. Suntem încrezători că prin Pleiades Residence vom ridica standardul de calitate al locuințelor din Ploiești și dorim să le mulțumim tuturor celor care au avut deja încredere în proiectul nostru”, a declarat Maggie Kitshoff, partener rezidențial Prime Kapital.
Complexul rezidențial va oferi 17 tipuri diferite de unități, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri și penthouse-uri. Data de finalizare a primei faze este estimată pentru finele anului 2023, investiția totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro. Noul hub urban se bazează pe un concept inovator, care include servicii și facilități secundare pe lângă cele două componente principale, retail și rezidențial, pentru a crea o comunitate urbană modernă și plină de viață, care va deveni un reper municipal în viitor.
Pleiades Residence a fost dezvoltat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate și eficiență energetică nZEB (nearly Zero-Energy Building). Acesta este singurul complex rezidențial din Ploiești care va beneficia de un proiect peisagistic integrat, cu plante și arbori care au rolul de a purifica aerul și de a reduce temperatura în zilele călduroase. Proiectat de studioul de arhitectură ADNBA, Pleiades Residence se întinde pe un teren de 18.400 de metri pătrați, aproape jumătate din suprafață fiind dedicată spațiilor verzi publice, fără acces auto.
Situat în partea de Sud a orașului, ansamblul rezidențial este conectat la toate punctele de interes din Ploiești. Astfel, Pleiades Residence și Prahova Value Centre sunt conectate la oraș printr-o rețea de străzi și rampe care a fost deja dezvoltată de Prime Kapital, după o investiție de 2,8 milioane de euro. Ca atare, societatea a creat soluții de circulație publică sub podul existent, o rampă pentru conectarea parcării cu podul și o stradă cu două benzi, trotuare și piste pentru biciclete, care leagă strada Lupeni și strada Andrei Ioachimescu de strada Semenicului și apoi de strada Democrației.