Notice: Undefined offset: 3 in /home/faptdive/public_html/plugins/content/adsinside/adsinside.php on line 180

Cea mai mare uzină de utilaj petrolier din Europa, într-o expoziție pe care merită s-o vezi în Prahova Value Center

Cea mai mare uzină de utilaj petrolier din Europa, într-o expoziție pe care merită s-o vezi în Prahova Value Center

Prima lună a anului 2022 marchează un moment important pentru ploieştenii pasionaţi de istoria locală: începând cu data de 21 ianuarie, Societatea Culturală „ATOM” Ploieşti şi Prahova Value Centre inaugurează expoziţia „Uzina 1 Mai – Arc peste timp”, organizată pe galeria centrului comercial.

Ploieşteni şi nu numai sunt aşteptaţi în centrul comercial Prahova Value Centre pentru a retrăi momente din perioada de glorie a istoriei petrolului românesc şi, implicit, a Uzinei celebre în întreaga lume. „1 Mai”, cea mai mare uzină de utilaj petrolier din Europa, producea instalaţii de foraj petrolier dintre cele mai performante la nivel mondial, achiziţionate inclusiv de celebre companii de profil americane.

Societatea Culturală „ATOM” Ploieşti, în parteneriat cu Prahova Value Centre, a pregătit pentru vizitatori o trecere în revistă a istoriei de 110 ani a Uzinei „1 Mai”. Fotografiile din diverse etape ale întreprinderii pot fi admirate îndeaproape, împreună cu o scurtă şi relevantă descriere.
Obiecte de preţ din colecţia Societăţii „ATOM” vor putea fi admirate, de asemenea: medaliile de aur obţinute de Uzina „1 Mai” la târgurile internaţionale de profil, diplome, albume fotografice, colecția ziarului „Metalurgistul” sunt câteva din elementele care pot fi observate în cadrul expoziţiei.

„Este o onoare pentru noi să fim gazdele unui eveniment atât de important pentru comunitatea din care facem parte. Ne fascinează istoria acestui loc şi a uzinei în sine. Ne bucurăm să putem vedea astăzi în galeria comercială imagini de colecţie, amintiri a ceea ce reprezenta mândria Ploieştiului şi să păstrăm viu spiritul Uzinei 1 Mai.” – declară Ioana Gheorghe, managerul general al centrului comercial Prahova Value Centre.

„Nu ai cum să te gândeşti la Ploieşti fără să-ţi treacă prin minte imaginea întreprinderii „1 Mai“ Ploieşti, un „stup“ care aduna zilnic 18.000 de angajaţi înainte de Revoluţie.
Această expoziție se dorește un memento a ceea ce a reprezentat pentru comunitatea ploieșteană Întreprinderea „1 Mai” Ploiești, dar și un omagiu adus generațiilor de ploieșteni care cu abnegație, dăruire și sudoare au contribuit la recunoașterea internațională a brandului „1 Mai” Ploiești.  
Cu toate că uzina nu mai există astăzi, istoria și performanțele sale vor dăinui peste timp, iar unele din marile personalități ale uzinei, care au adus un aport substanțial la transformarea ei dintr-un nume într-un renume, merită a fi enumerate astăzi, aici: inginerii Nicolae Popa, Dimitrie Tomozei, Dumitru Nistor, Victor Săvulescu, Emilian Uleia, Stelian Teodorescu, Oscar Sorian, Gheorghe Petrescu, Victor Vâlvoi, Constantin Palancă, Ștefan Diaconescu, Petre Rață, Atanase Niculescu, Popeia Cristel, Gheorghe Damian, Alexandru Bublic, Alecu Rădulescu, Alexandru Mihăilescu, Viorel Cristea, Viorel Peligrad, Theodor Toivi, Dumitru-Isidor Gheoca, maistrul inovator Iosif Lisovski. Veșnica noastră amintire și recunoștință!” – declară Alin Tomozei, președintele Societății Culturale „ATOM” Ploieşti.

Expoziţia „Uzina 1 Mai – Arc peste timp” poate fi admirată în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 9:00 – 21:00.
Prahova Value Centre constituie componenta comercială a proiectului de tip mixed-use dezvoltat de Prime Kapital în Ploiești, alături de Pleiades Residence, cel mai verde complex rezidențial din oraș. Noul hub urban este un proiect de regenerare urbană ce reintroduce o zonă abandonată în circuitul orașului, îmbunătăţind standardul de viaţă al comunităţilor din jurul acesteia.
Prahova Value Centre si Pleiades Residence au la bază un concept inovativ, oferind în completarea celor două componente principale, retail și rezidențial, servicii și funcții secundare, pentru a crea o comunitate urbană modernă și dinamică, un viitor punct de reper al orașului.