Declarațiile premierului Cîțu n-au suport real! Cei mai mulți dintre români trăiesc la limita sărăciei!

Declarațiile premierului Cîțu n-au suport real! Cei mai mulți dintre români trăiesc la limita sărăciei!

Statisticile europene îl contrazic flagrant pe premierul liberal Florin Cîțu. Nici vorbă de salarii de 3000 de euro, așa cum spunea nu cu mult timp în urmă acesta. Cei mai mulți dintre români trăiesc la limita sărăciei, chiar dacă au un loc de muncă, iar lucrurile au luat-o razna în cursul acestui an. "Valoarea muncii în România este de trei ori mai mică decât media UE," potrivit EuFactcheck.eu, citat de Agerpres. În prezent, problema sărăciei în România a devenit un fenomen social, diferențele se observă imediat când se fac comparații între salarii. Nu toți românii s-au descurcat în acești doi ani, când a avut loc o deteriorare a situației financiare, din cauza crizei economice produse de pandemia de coronavirus.

Cele mai afectate au fost familiile cu mulți copii, oamenii în șomaj, părinții singuri, persoanele fără studii și fără locuri de muncă, pensionarii cu probleme de invaliditate, familiile din mediu rural, persoanele cu probleme de sănătate. Pierderea locurilor de muncă și șomajul sunt factori care au dus la alcoolism, ceea ce produce deteriorarea sănătății și a vieții.

Potrivit statisticilor, nivelul de trai al românilor a scăzut în 2021. Comparațiile cu privire la nivelul de trai între țările din Uniunea Europeană se bazează pe analiza produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor. Mulți români au datorii mari la bănci și reușesc cu greu să-și plătească ratele.