Piețele din Ploiești nu vor fi închise! Se închide doar Oborul!

Piețele din Ploiești nu vor fi închise! Se închide doar Oborul!

Ploieștenii își vor putea face cumpărăturile de pe platourile piețelor din oraș, în ciuda restricțiilor ce se vor aplica de luni. Primarul Andrei Volosevici a găsit soluția pentru a nu afecta producătorii autohtoni.

Primarul Ploieștiului, Andrei Liviu Volosevici, are în vedere protejarea activităţii comercianților din pieţele ploieştene şi a decis luarea unor măsuri, care să asigure condiții de siguranță atât pentru comercianți, cât şi pentru  ploieștenii cumpărători.

În contextul Hotărârii Guvernului nr. 935/05.11.2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1042/06.11.2020, edilul şef al municipiului Ploieşti a dispus, astăzi, următoarele măsuri:

S.C. Hale şi Pieţe S.A trebuie ca, până în seara zilei de 8 noiembrie, să desfiinţeze perimetrele cu policarbonat din pieţele Nord, Vest, Mihai Bravu şi piaţa centrală a oraşului, pentru a se realiza spaţii deschise şi a se evita, astfel,  intrarea sub incidenţa actului normativ mai sus amintit;

Deoarece activitatea pieţei Malu Roşu se desfăşoară într-un spaţiu închis, pentru a veni în sprijinul ploieştenilor din cartier, vor fi amenajate, în exterior, aproximativ 10 tarabe, care vor funcţiona între orele 9.00 - 18.00. La finalul programului, în acel perimetru se va face curăţenie generală;

Oborul ploieştean va fi închis, începând cu data de 9 noiembrie 2020;

Totodată, în urma unei discuţii telefonice pe care primarul municipiului Ploieşti a purtat-o, astăzi, cu premierul României, domnul Ludovic Orban, s-a stabilit ca, în eventualitatea închiderii  activităţii comerciale din interiorul Halelor Centrale Ploieşti, aceasta să fie reamenajată pentru producătorii autohtoni, în exteriorul clădirii respective, pe modelul structurilor amplasate pe domeniul public, în perioada târgurilor de profil.

Municipalitatea ploieşteană depune toate eforturile pentru ca piețele sa rămână deschise în această perioadă.

"Prioritară rămâne sănătatea ploieştenilor! Voi face tot ce se poate să nu blocam activitatea în piețele din municipiul Ploiești. Opțiunea mea este foarte clară, în primul rând aceea de protejare a cetăţenilor, dar şi de găsire a unor soluţii de continuare a acestei activităţi comerciale, care este importantă în structura economică a oraşului nostru. " a declarat primarul Volosevici.