PNL, PSD și USR au încălcat Constituția când au votat impozitarea suplimentară a pensiilor speciale

PNL, PSD și USR au încălcat Constituția când au votat impozitarea suplimentară a pensiilor speciale

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean susține că prin impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, conform legii adoptate miercuri de către deputați, este încălcată Constituția, care vorbește despre "justa așezare a sarcinilor fiscale". "Niciun cetățean nu trebuie să stea liniștit câtă vreme Parlamentul este în sesiune", a afirmat Zegrean pentru HotNews.ro.

"Eu sunt beneficiar al unei pensii de serviciu, dar voi vorbi din punct de vedere al Constituției. Există o cotă unică de impozitare, de 16%, și atunci cum poți justifica faptul că unora le aplici impozit 16%, iar altora 85%?

Nu se poate justifica în niciun fel, mai ales că articolul 56 din Constituție vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale (n.r. - <<Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale>>). În România există și salarii de 20.000 de lei, chiar salarii de 10.000 de euro, dar despre impozitarea suplimentară a acestora nu vorbește nimeni. Numai chiaburii de pensionari trebuie stârpiți", a declarat pentru HotNews.ro Augustin Zegrean.

El susține că s-a creat o atmosferă de învrăjbire a celor cu pensii mici împotriva celor cu pensii mari. Amănunte AICI