Foarte important pentru pensionarii din România! Se întâmplă din septembrie 2020!

Foarte important pentru pensionarii din România! Se întâmplă din septembrie 2020!

Autoritățile de la București vor lua o decizie importantă în ceea ce privește pensiile românilor. Potrivit celor mai recente informații, acest lucru se va întâmpla din luna septembrie a acestui an.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că pensiile vor creşte de la 1 septembrie 2020. "Pensiile vor creşte de la 1 septembrie. Dar bineînţeles discutăm de mai multe scenarii iar fiecare scenariu va fi prezentat de către Ministerul Finanţelor Publice către premier şi către Guvern cu riscurile aferente. Acele riscuri trebuie ştiute de toată lumea. Ele au fost prezentate în toate analizele făcute de agenţiile de rating, de Consiliul Fiscal, de BNR, de Comisia Europeană.

Peste tot suntem penalizaţi pentru cum este construită legea pensiilor, fără surse de finanţare, cu această presiune pe buget, este nesustenabilă. Este o măsură care creează probleme de sustenabilitate României în următorii ani. Eu voi prezenta scenariile pe care cred că le putem finanţa în situaţia în care ne aflăm astăzi, în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani", a anunţat, marţi seara, la Realitatea Plus, Florin Cîţu.