Mircea Dinescu: Plantați sparanghel la biserici! S-a dat liber la cules!

Mircea Dinescu: Plantați sparanghel la biserici! S-a dat liber la cules!

Mircea Dinescu a povestit cum a petrecut arestul la domiciliu în 1989, arătând că nu avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși, iar pentru Slujba de Înviere de anul acesta, el a venit cu o soluție salvatoare.

Mircea Dinescu a povestit, vineri seara, la Realitatea Plus, cum a fost arestul său la domiciliul impus de comuniști, arest din care putea să iasă pentru diverse urgențe, dar însoțit de securiști:

”Nu completam nicio declarație și puteam să ies de mai multe ori pe zi. Acum, când avem 30 de ani de capitalism, parodie de capitalism, zic eu, e mai rău”, a spus Dinescu.

Pentru că autoritățile au interzis participarea românilor la Slujba de Înviere, scriitorul a găsit și o soluție, în stilul său caracteristic:

”Tot ce e mai frumos în țara asta a fost închis. Parcurile, bibliotecile, barurile etc. În schimb, ce sunt deschise? Spitalele și aeroporturile pentru cules sparanghel. Eu vă dau o idee! Trebuie plantat repede în curțile tuturor bisericilor din România sparanghel, iar de Înviere putem veni să-l culegem. Că avem dreptul. Se poate culege spranghel. S-a dat dreptul de a culege sparanghel în Germania, putem să culegem și în România. Și așa, sparanghelul seamănă cu o lumânărică, așa”, a mai spus Mircea Dinescu.