Precizări de la Vatican privind starea de sănătate a Papei Francisc

Precizări de la Vatican privind starea de sănătate a Papei Francisc

După ce presa din Europa a speculat faptul că Papa Francisc ar avea oarece probleme de sănătate, unii lansând în spațiul public chiar o potențială infectare cu coronavirus, Sala de Presă a Sfântului Scaun a făcut următoarele precizări:

”Joi dimineață, Sfântul Părinte nu a mers în bazilica Sfântul Ioan din Lateran pentru celebrarea penitențială cu clerul roman. Datorită unei lejere indispoziții, papa a preferat să rămână în spațiile din Casa Sf. Marta. Celelalte angajamente din agenda zilei au decurs cu regularitate”: este declarația lui Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

Potrivit tradiției, joi după Miercurea Cenușii, papa mergea în catedrala Romei, bazilica Sfântul Ioan în Lateran, la o celebrare penitențială de la începutul Postului Mare rezervată preoților diecezei de Roma. Manifestarea liturgică din acest an era programată la ora 10.20 și cuprindea o meditație a cardinalului vicar, spovada personală a preoților, iar papa statea la dispoziție pentru câțiva preoți care ar fi dorit să-și mărturisească păcatele, pentru ca apoi pontiful să încheie celebrarea penitențială cu un îndemn pastoral.

De altfel, adăugăm noi, primele semne ale acestei indispoziții fizice se simțeau deja în vocea și privirea papei de ieri, atât la cateheza audienței generale în Piața San Pietro cât și la Sf. Liturghie în Miercurea Cenușii din bazilica Sfânta Sabina.

Revenind la agenda pontificală de joi, papa Francisc a celebrat în cursul dimineții Sfânta Liturghie în capela Casei Sf. Marta. Succesiv, în Sala Mică a Aulei Paul al VI-lea, Suveranul Pontif a primit o delegație a asociației “Global Catholic Climate Movement”. 

Sursa: Vatican News