Situație explozivă la TCE Ploiești! Oamenii nu-și primesc banii și aproape nu mai pot trăi de pe o zi pe alta!

Situație explozivă la TCE Ploiești! Oamenii nu-și primesc banii și aproape nu mai pot trăi de pe o zi pe alta!

Situație extrem de tensionată la TCE Ploiești. Oamenii își primesc salariile după bunul plac al conducerii, iar sindicatul protestează. Liderul sindical SLTPP a transmis o scrisoare deschisă prefectului județului Prahova, primarului municipiului Ploiești și Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova. Redăm în continuare conținutul integral al documentului.

”De mai bine de 6 luni salariații S.C Transport Călători Express Ploiești își primesc salariile în rate săptămânale, cardurile fiind alimentate cu ce sume dispune domnul director Nicolae Alexandri. Angajații Societății se văd în această situație în imposibilitatea de a-și susține financiar familia. Mai grav este faptul că cei care au credite se află în mod repetat în imposibilitatea de a plăti la timp rate la bănci sau facturi, ceea ce atrage după sine penalități și riscul de a nu putea contracta alte credite.

Deși Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a semnalat conducerii că această situație reprezintă o sursă suplimentară cauzatoare de stres pentru angajați, se pare că nimeni nu se pune în haina celor care muncesc și își respectă obligațiile contractuale, dar nu își primesc drepturile conform prevederilor legale.

În această situație evidentă de încălcare a legii facem apel la autoritățile competente să se autosesizeze și să se implice în rezolvarea acestei probleme, care se pare că îl depășește pe managerul general al S.C Transport Călători Express Ploiești”.

Cu respect și încredere în instituțiile Statului

Președinte Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești,

Suditu Nicolae Sebastian